Njemački medij Spox objavio je tekst o reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a uoči meča Lige Nacija koji se igra u petak.

Berlinski portal koji se smatra jednim od popularnijih u Njemačkoj naveo da je FS BiH reprezentaciju dao na povjerenje Sergeju Barbarezu i Emiru Spahiću, legendama. Ipan naglašavu i novajlijama u ovom poslu.

“Nakon katastrofalnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo, bh. savez je u aprilu stavio velike uloge i povjerio reprezentaciju dvjema legendama nacionalnog fudbala, ali u isto vrijeme i apsolutnim novajlijama u svojim oblastima djelovanja.”

Bez da raspolažu o informacijama o dugoročnim planovima koje su kao zadatak dobili Barbarez i Spahić, Spox je vrlo kritičan pa prema njihovim rezultatima u četiri utakmice: “Prije duela Lige nacija s Njemačkom jedno se može reći: do sada nije vrijedilo.”

Nijemcima je zanimljivo da Barbarez profesionalno igra poker pa to navode i u naslovu teksta. Ali i to da je nakon uspješne igračke karijere bez iskustva osim kratkog djelovanja u nadzornom odboru HSV-a. Navode kako i Spahić nije imao angažman u fudbalu nakon što je kopačke okačio o klin.

Navode i sumnjivu izjavu Vice Zeljkovića koji je Barbareza na predstavljaju usporedio po iskustvu sa Xabi Alonsom, ali je sakrio informaciju da je Španac imao ranije iskustvo u rezervama Real Sociedada.

“Na pitanje o sposobnosti dvojca, predsjednik bh. saveza Vico Zeljković osvrnuo se na Xabija Alonsa. Prilično zanimljivo poređenje: uspješni trener Bayer Leverkusena nije radio na najvišem nivou prije prelaska u Bundesligu, ali je stekao važno iskustvo sa rezervama svog rodnog kluba Real Sociedad San Sebastian”, piše na portalu Spox.

Podjsetimo, Zmajevi su se okupili u ponedjeljak i pripremaju se na Ilidži. Meč sa Njemačkom igra se u petak od 20:45 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16