NaÄelnik Općine Centar SrÄ‘an Mandić i predsjednik KoÅ¡arkaÅ¡kog kluba Bosna Royal Dubravko Barbarić danas su potpisali ugovor prema kojem će Općina Centar podržati projektne aktivnosti kluba i unaprijeÄ‘enje rada sa 50.000 KM, prenosi stranica Općine.

“Izdvajanje novÄanih sredstava iz budžeta Općine Centar nastavak je dugogodiÅ¡nje prakse pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji naÄin predstavljaju naÅ¡u zemlju u regionu ali i cijelom svijetu. 

NaÄelnik Mandić je naglasio da Općina Centar iz godine u godinu obezbjeÄ‘uje sve znaÄajnija sredstva za razvoj sporta, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti. 

– OpÅ¡tina pomaže amaterski sport, ali izdvajamo i sredstva za naÅ¡e najveće i najbolje klubove. NaÅ¡a je obaveza da podržimo KK „Bosna Royal“, koji je i smjeÅ¡ten na podruÄju opÅ¡tine Centar, kazao je Mandić.

Predsjednik KK „Bosna Royal“ zahvalio se naÄelniku Mandiću i Općini Centar na podrÅ¡ci.

– Zahvaljujemo vam se na kontinuiranoj podrÅ¡ci KK „Bosna Royal“, a mi ćemo svakako opravdati vaÅ¡e povjerenje dobrim rezultatima i plasmanima. Nadam se da ćemo i u budućnosti uspjeÅ¡no saraÄ‘ivati i da se vidimo na nekoj od sljedećih utakmica, rekao je Barbarić.

DanaÅ¡njem potpisivanju ugovora prisustvovala je i pomoćnica za obrazovanje, druÅ¡tvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević”, stoji u objavi Općine Centar.

(Reprezentacija.ba)