Šampion BiH banjalučki Borac u subotu od 16,00 sati u Banjoj Luci dočekuje Sarajevo.

Bit će to derbi sedmog kola PL BiH, a meč su najavili pomoćni trener Banjalučana Bojan Puzigaća te nizozemski stoper Bart Meijers.

“U dobroj atmosferi čekamo utakmicu protiv Sarajeva. Moram da pohvalim momke za sve što su uradili do sada u ovoj sezoni za naš klub i naš grad. Igraju dobar fudbal, dobro prezentuju klub i grad i želim da to nastave protiv Sarajeva. Očekujemo podršku naših navijača, dobru igru i dobar rezultat.

Respektujemo Sarajevo. To je veliki klub. Ipak, u našoj kući, na našem stadionu se nas pita. Ako budemo imali pristup kao na prethodnim utakmicama, onda nas čeka dobar rezultat“, kazao je Puzigaća i osvrnuo se na Sarajevo:

“Mislim da su dobro ušli u sezonu, ostvarili četiri pobjede i jednu utakmicu odigrali neriješeno. Samim tim dolaze ovdje da naprave povoljan rezultat. Što se nas samih tiče, mi igramo kući i igramo jako dobro. U Mostaru smo odigrali dobro i ostali neporaženi.”

Borac će sutra igrati bez povrijeđenih Vukovića i Kvržića, a Meijers ističe da njegovi saigrači i on imaju obavezu da osvoje tri boda.

“Imamo obavezu da pobijedimo ovu utakmicu ako želimo ponovo biti šampioni. To je ono što stručni štab priželjkuje. Imamo samo jedan posao, a to je da ostvarimo pobjedu. Trenurali smo dobro prethodnih dana, a bod u Mostaru nije loš.”

Utakmicu Borac – Sarajevo direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16