Vanredna sjednica Skupštine FK Velež održana je u ponedjeljak u sali Centra za kulturu Mostar, a Rođeni su dobili novo rukovodstvo.

Skupštini je prisustvovalo 41 od ukupno 50 članova, a Admir Rahimić je jednoglasno izabran za novog predsjednika kluba.

Rahimić je na spomenutoj funkciji naslijedio Senada Kevelja.

Na prijedlog novog predsjednika Kluba, za zamjenika predsjednika FK Velež imenovan je Anel Demić.

Pored predsjednika Rahimića i zamjenika predsjednika Demića, Skupština je imenovala i novi saziv Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež koji će u narednom periodu činiti  Amira Trbonja,Fahrudin Umihanić, Nedim Marić, Adnan Frenjo, Nedim Badžak i Haris Maksumić.

Po okončanju zasjedanja najvišeg klupskog organa kratku izjavu za službenu stranicu Kluba dao je novoimenovani Predsjednik FK Velež Rahimić:

“Prije svega moram reći da mi je izuzetno drago da smo večeras još jednom pokazali da je Velež iznad svih nas i da je večerašnja Skupština protekla u jednoj pozitivnoj i konstruktivnoj atmosferi.

Kontinuitet je nešto što je posebno važno, pogotovo u ovako velikom kolektivu. Drago mi je što nam se pridružio gospodin Fahrudin Umihanić koji će sigurno donijeti novu energiju, a sve u svrhu što kvalitetnijih budućih odluka za dobrobit našeg Kluba.

Mi već od sutra krećemo raditi još ozbiljnije i pustiti ćemo da naša djela govore.

Naše navijače i sve one koji vole Velež mogu samo zamoliti da, kao i do sada, nastave biti podrška Klubu i da nam daju vjetar u leđa jer samo tako ćemo uspjeti napraviti bolje rezultate i nastaviti stvarati jedan uređen i moderan evropski klub.“
, izjavio je Rahimić.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16