Real Madrid i Stuttgart u utorak od 21,00 sati igraju utakmicu prvog kola ligaške faze Lige Šampiona.

Naš Ermedin Demirović (26) igra sjajno na startu sezone za Stuttgart i već je zabio četiri gola u pet odigranih utakmica.

Demirović će sutra predvoditi napad Stuttgarta protiv Reala, a drugi ofanzivac njemačkog kluba Deniz Undav upozorio je reprezentativca BiH na stopera madridskog kluba Rudigera i njegove ‘metode’ u defanzivi.

Demirović tačno zna koliko odvratan defanzivac ga čeka i koliko može biti teško. Ja sam spreman. Već sam u reprezentaciji vidio koliko štipa rivale kad ih čuva. Moram upozoriti Demirovića da bude spreman na to da će ga mnogo štipati tokom utakmice”, rekao je Undav i dodao:

“Uopšte nije bilo kontakta sa Rudigerom prije ove utakmice. On se fokusira na sebe, a ja se fokusiram na sebe. Da vidimo, možda nakon susreta bude neka druga poruka.”

Stuttgart će osim utakmice sa Realom u Ligi Šampiona igrati protiv PSG-a, Atalante, Juventusa, Young Boysa, Crvene zvezde, Sparte Prag i Slovana.

Podsjetimo, od ove sezone više nema grupa, pa će tako 36 timova igrati u ligaškoj fazi najjačeg europskog klupskog takmičenja.

U osminu finala će osam najboljih ekipa sa ukupne tabele.

Oni ispod plasirani, od 9. do 24. mjesta igraće dodatni krug za plasman dalje po sistemu baraža sa domaćim i gostujućim mečom.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16