Evo šta je sve rekao Barbarez na pressu poslije utakmice: Sa dva pasa smo bili u opasnoj zoni za protivnika, stojim iza Tahirovića i Gigovića dok sam tu

Sergej Barbarez nakon meča sa Mađarskom

Povratak na članak
Pretplata
Obavijesti o

46 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
hamza helac
11.09.2024. 12:27

i sta cemo sa ahmedhodzicem sad? izgubismo najboljeg štopera sto smo mozda ikad imali, treba barbarez i strucni stab ustupiti u kontakt sa ahmedhodzicem hladne glave, a navijaci da malo manje kenjaju

Gadafi
Reply to  hamza helac
11.09.2024. 12:53

Dobro si to rekao, ali ali ali sta je Ahmedhodzic rekao da je razlog. To je puno JEFTINO da se odreknes, to je glupost, svaka licna javnost se time bori, to znaci da je mehak, puno emotivan, takav mentalitet nikad ne moze biti neka velika zvijezda. KAKO je vidim situaciju on nema stav u svojoj kuci.

Anonymous
Reply to  Gadafi
11.09.2024. 13:26

Bas tako zamisli kakve je uvrede dobio Spahic nakon Francuska i penala,,sam je rekao,,ali iducu tekmu uzeo traku opet i pokazao da je Vodza Mangas,fakin, pravi bio,,,ovaj place kemci znaci nisi za vodze pokri se jorganom i placi anele ili jesi ili nisi mudonja

hamza helac
Reply to  hamza helac
11.09.2024. 12:55

ne znam jesi li citav razgovor procitao sto je ahmedhodzic uradio sa n1, ali nakon sto sam sve procitao malo sam i na njegovoj strani, defintivno jesi u pravu to sto se tice mentaliteta, ali ako je istina i vjerujem da jeste sve sto je rekao o ocu i o medicinskom štabu onda treba doci do kompromisa

Edin Jusic
Reply to  hamza helac
11.09.2024. 13:13

ustupiti u kontakt?

Guest
Reply to  Edin Jusic
11.09.2024. 15:22

E moh Hamza, nazad u skolsku klupu, cuj ustupiti u kontakt…..

Zalosna Sova
Reply to  hamza helac
11.09.2024. 13:57

Mali nece da igra,zasto da mu dosadju onda.Mislim ako nece milom da igra netreba petljati s njim vise,dobio je poziv odlucijo je na prilicno djetinjast nacin da ne igra i to je to

Anonymous
Reply to  hamza helac
11.09.2024. 14:05

Treba Spaha, prvo obaviti mu razgovor sa ženom… Ružno, je što se javnost mješa u privatnost i intimnost porodice Ahmedhodzić… To naravno rade primitivci… medjutim , zašto to Amela pogadja, uvijek će biti i primitivaca ali i provokatara, koji iz svojih nekih prljavih razloga hoće momka da udalje iz reprezentacije… Anele, mentalna snaga je u ignoraciji , svaka provakacija , za koju ti i tovoja porodica pokažete da vas te uvrede dodiruju tim primitivcima ili provokatorima je to duševna hrana.. A ako ih izgnorišeš oni će vrlo brzo prestati da se zanimaju za tvoju porodicu i privatni život jer im… Read more »

Marshal
Reply to  Anonymous
12.09.2024. 00:08

Pa i da nezaigra vise nikad za BiH tvoj ssvjet ce mu pomoci da napokon odraste i nauci da se nosi sa slavom, novcem i budslama koje ce da ga ogovaraju i tako hrane svoj bolesni ego @
Odrasti Amele o d j e bi te socijalne medije i citanje sta ko misli o tebi.

Guest
Reply to  hamza helac
11.09.2024. 15:24

Kakav Ahmedhodzic nabolji stoper? Spaha, Hibic, Konjic, pa i Zukanovic je imao bolju karijeru od Anela….

Anonymous
Reply to  hamza helac
11.09.2024. 15:34

Zbog cega ste zapeli za Anela toliko
Ako voli svoju zemlju igrace za nju
Ako ima neki drugi razlog neka kaze

Anonymous
Reply to  hamza helac
11.09.2024. 16:20

Pa šta hoćeš ,da ga neko moli? Lijepo je pozvan na okupljanje, stručni štab i doktori ga pregledali i rekli da može da igra ,on nije htio da igra nego je otišao i nije se više htio da javlja nikome iz stručnog štaba. Ljudi su odradili sve sa njihove strane.Te uvrede o kojima priča su nastupile poslije toga ,ako ih je i bilo. Vodi ga kući pa ga moli nek ti igra.

Marshal
Reply to  hamza helac
12.09.2024. 00:03

Sto se tice Ahmethodzica za njegovo dobro sto prije shvati da se ne zivi zivot za socijalne medije i komentare danguba i bolesnika vec za samog sebe i svoju familiju. Prestani cmizditi ko Haris Dzinovic. Nisi jedini. Ugledaj se kako je Ibra u tezim okolnostima u naj vecem i naj opasnijem geto naselju u Malmeu odrastao u mangupa koji nikom neda pardona. Dzeko da je citao komentare nebi ni igrao futbal. Glavu gore musko si. Odluci sa tobom il bez tebe nema piskit cu kakit cu ! Privatne probleme u familiji ne rijesavajte po medijima vec za sofrom il” na… Read more »

Game on
11.09.2024. 12:43

Nije Barba realan, ali eto.

Edin Jusic
11.09.2024. 12:52

Kao prvo. Jako glupa pitanja novinara: Kvalifikacije za SP? Pa zasto? Pa svako vidi da tek gradimo tim i odmah se postavljaju pitanja o kvalifikaciji za SP. To ne bi trebao biti prioritet ove reprezentacije ma kolko javnost to ocekivala. Prioritet bi trebao biti izgradnja tima, reprezentacije, na duze staze. Trebamo sad postaviti temelje za nesto sto bi trebalo trajati 10-15 godina. Bez opterecenja. Javnost u BiH, novinare, treba pripremiti za te stvari. Ja ne bih ni odgovarao na takva pitanja. Jasno bih dao do znanja da je ideja da se stvoti novi tim bez pritska kvalificiranja za veliko takmicenje.

Edin Jusic
11.09.2024. 12:58

Sto se tice Dedica i malog Bajraktarevica. Dedic naravno nije top igrac. Mozda jeste jedan od nasih ponajboljih igraca, ali daleko je to od top igraca kakvim ga novinari ali i cijlokupna BiH javnost smatra. Momak nece nikada zaigrati za Barcelonu ili Real ili ne znam ni ja koji veliki klub kao sto su novinari znali pisati. Bajraktarevic je mlad i treba ga polako dozirati, a ne odmah da pocne utakmicu. To samo glupsoni mogu reci koji nikad fudbala nisu igrali. U danasnjem fudbalu krilni igraci ali i spic igraci igraju odbranu. Bajraktarevic ima 60kg, nejak, da cuva amatere a… Read more »

Anonymous
Reply to  Edin Jusic
11.09.2024. 15:07

Normalno da Dedić neće biti top kad ga baca na pogrešnu stranu. Pa jel’ teško uporediti učinak njegov desno i lijevo i uvidjeti grešku…. Ne zamjeram tebi kao navijaču, ali stručni štab bi to morao gledati neke osnovne stvari a ne ponavljati istu grešku.

Marshal
Reply to  Anonymous
12.09.2024. 00:19

Tako su i za Dzeku govorili kloc pa postade i jos uvijek traje kao jedan od maj boljih u svijetu.
Manite se gatanja i proricanja sudbina. Mimo talenta treba raditi na fizickoj i mentalnoj spremi da bi bio vrhunski sportista. Hvatanje precica ni ovdje ne pije vode. Samo rad i daj naj bolje od sebe

Edin Jusic
Reply to  Marshal
12.09.2024. 01:38

Nije to gatanje, momak nema kvaliteta za top fudbal. Pa Dumfris ga je pojeo a nije ni medju 10 najboljih bekova na svijetu.

Guest
Reply to  Edin Jusic
11.09.2024. 15:25

Dedic je mlad i normalno da nije jos top igrac, ali ima potencijal da postane….

Edin Jusic
11.09.2024. 13:02

Sto se tice same igre nase reprezentacije u fazi napada, kad igramo sa 3 centralna, desni mora biti desnjak a lijevi ljevak. Zasto? Pa kad Barisicu dodje lopta na lijevu stranu on j e licem okrenut prema naprijed, prema protivniku. Ta lopta mora ili na lijevog beka (Dedica) ili na veznjaka Burnica. Ta lopta ide dakle lijevom nogom. Ako tu igra desnjak onda on zeli da odigra desnom nogom, pri tome desnjak napravi 1/4 zokret tijelom i nije vise prirodno da igra na lijevog beka. Zato je i morao cesto ispucavati u aut ili igrati dugu loptu ili vracati golmanu.… Read more »

Edin Jusic
Reply to  Edin Jusic
11.09.2024. 13:08

To mora mnogo bolje. Sad kako to stoji je cisti amaterizam! Radeljic je ljevak!. Barisic je po meni odigrao sjajnu utakmicu i naravno da nije on kriv sto je igrao na pogresnoj poziciji. Barbarez i Bajramovic moraju bolje!
Burnic se u prvom poluvremenu cesto spustao na poziciju lijevog beka? Zasto? tu gusi Dedica, koji mora dublje, a ne dobija tamo loptu, ili izmedju linija. A Dedic je upravo igrac koij treba da igra licem prema golu a ne ledjima. Takodjer greske Bajramovica i Barbareza.

Anonymous
Reply to  Edin Jusic
11.09.2024. 15:12

Uništen Dedić dvije utakmice. Sredina mlitava i nikakva. Jedini tu ko bi potegao loptu, Hajradinović, sjedi na klupi. Hasić isto momak koji ima tehniku i hrabrost trebao bi dobiti poziv i priliku da se pokaže. Gojak ako se nametne u Rijeci također treba nazad. Pa ne možeš nazor s Tahirovićem i Gigovićem, djeluju kao momčići u školskom timu.

Taktika
11.09.2024. 13:05

Dedic mora ograti desno, jer tamo daje preko 100 %. Na lijevoj je izgubljen. Gazibeg igra za repku ili na ovoj ili onoj strani isto prosijecno. Znaci bolje iz dede izvuci maksimum na desnoj strani. Dzeko realno je za zadnji 15 min. Za njega Demirovic trci i trosi se. U veznom vidim Sarica i Krunića , pred njima Huseinbasica on zna dati i gol… tu treba stvoriti kostur i uigranost. Nema previse probavati, to radimo u zadnjih 5 godina i nista od top.. Bajraktarevic ima nevjerovatni potencijal ali mora defansivno jos raditi snjim…

Anonymous
Reply to  Taktika
11.09.2024. 22:05

Krunić?! Pa jesi li ti normalan. Krunić ni na jednoj utakmici nije se oznojio, a kamoli da je dao svoj maksimum! Tendenciozan si, možda iz nac. razloga. Ni Šarić nije mnogo bolji od Krunića! Imaju ova 6-erica veznjaka, pa dok se oni iskristališu, stići će im prejaka konkurencija, mladi Alajbegović. Jedva čekam da zaigra za A repku! i To zajedno s Esmirom i Huseinbašićem!!!

Edin Jusic
11.09.2024. 13:12

Dzeko jako los! Uzasno los! Kad je Dzeko ovako los nema potrebe ga pustati da igra 95 minuta, a Dzeko moze svega 50-tak minuta da izdrzi. Izvode Demirovica koji vrsi pritisak na zadnju liniju i usporava, otezava napad. Momak moze da trci 90 minuta i po meni trenutno nas najbolji fudbaler. Zasto ga izovditi? Mi smo na trku i uzeli bod. Na kraju utakmice ogroman pad Bicakcica i Dzeke. I sve se to tolerise. Ne moze ako hoces da gradis reprezentaciju po nekim postenim kriterijama. Dzeko ima svoju ulogu u reprezentaciji i ja to postujem, i salzem se s tim… Read more »

Anonymous
11.09.2024. 13:19

Napredujemo u odbrani a nazadujemo u sredini i napadu ..Mislim da smo izgubili orjentaciju sta je napred a sta nazad.

Armin Razanica
11.09.2024. 13:34

Nikola je odbranio sve. Trebalo je biti 3-0 ili 4-0. Mozda bi samo Demirovic i zdrav Ahmedhodzic dobili priliku 2014. Nije dobro Iskreno.

Mire
11.09.2024. 14:38

Au taktičara i stratega! Čuj Džeko loš? Jeste li vidjeli ko je najviše glavom izbacivao iz kaznenog u prekidima a izblokirao je i jedan volej prema golu. I u ofanzivi je bio više nego solidan. Čovjek je prosto nevjerovatan u njegovim godinama i stvarno smo sretni da ga imamo. Trenutno bi bez njega bili bezoblični

Edin Jusic
Reply to  Mire
12.09.2024. 01:45

Onda Dzeku staviti u odbranu, jer izbacuje glavom.
U napadu nista nije primio, cak nekoliko i greski u pasu.
Nema energije, snage, da stisne zadnju liniju da lopte idu nazad na golmana pa ispucavanje.
Demirovic se samo bezveze trosi sa Dzekom.
Protiv Holandije puno bolji,ako ne i najbolji, ali protiv Madjarske jako lose!

Anonymous
11.09.2024. 14:40

Hajradinovic Hadjikadunic Bajraktarevic na klupi ljudi to je nezamisljivo a igraju ljudi iz Saban lige… Barbarez konju jedan

Anonymous
Reply to  Anonymous
12.09.2024. 05:49

Konj te napravio

Anonymous
11.09.2024. 14:47

Djeko igra cijelu utakmicu sa 40 godina tj vuce se po terenu ko sipljiv konj a Tabakovic sjedi na klupi . Zasto? Je to

mujo
11.09.2024. 14:52

Sta je god sa Ahmethozicem treba to ipak vidjeti.Ako su ogromni porodicni problemi onda i razumijem sve.Moliti nikoga ni slucajno, Nek to odluci Barba.Bar ja mislim netreba gubiti nijednog igraca,nismo ni Brazil ni Spanija.Nama ako se povrijede 3-4 igraca il su bolesni pa koga ces zvati.Krenulo se od stroge nule, pa evo nekog prvog pomaka naprijed.Bice jos uigravanja,rotiranja,al ce se doci do nekog kostura ekipe.

Anonymous
11.09.2024. 16:14

Jesu li se sad zapitali mađari šta oni rade u ligi A kad ne mogu dobit nas za koje im nije bilo jasno šta radimo u ligi A ?

H.D.
11.09.2024. 16:30

Pitajte Barbareza zasto najbolji strijelac druge Bundeslige sjedi na klupi 2 utakmice, da li se mozda radi o licnim rekordima Dzeke ili koji je fazon ako podmladjivamo reprezentaciju.

Kucuk.
11.09.2024. 16:44

Izgleda da ćemo uskoro i legendi jebavati mater a i stručnom štabu. Nešto ne štima, Hadzikadunica kažnjavao , Ahmedhodzic otišao i totalni haos nastao. Ljekarni naše ekipe odbili MRI Abelovu povrede (istina je da je ima). Onog levata iz Kasimpase izostavio u obje utakmice a bolji od levata koji su igrali. Dedica forsirao na pogrešnu poziciju u dva meča, lik skroz zbunjen u dvije utakmice. Tabirovica forsira a momak totalno van forme, Gigovic također van forme. Dosta ovdje stvari ne štima. A i navijači previše seru za Anela a niko još ništa nezna osim ovo sto izlazi u medij. Selektor… Read more »

Anonymous
Reply to  Kucuk.
11.09.2024. 19:33

Ocigledno da ti zelis da vidis situaciju kako si je i napisao.
Anelov otac je danas objavio glasovne poruke kad je razgovarao sa Misketom. Znaci momak je odbio da dodje na okupljanje i na pregled,rekao na kraju da se tako dogovorio klubom. A klub kasnije se ogradio od te Anelove izjave. Znaci mali sere previse,ocigledno ima veliki problem u fam.pogotovo zenom

Konobar
11.09.2024. 17:02

Bambarezzz – Bambarezz

Anonymous
Reply to  Konobar
12.09.2024. 05:50

Ti mamu karo

Ismail
11.09.2024. 17:49

Citao sam Komentare o Anelu Ahmedhodzicu. To sto ga jedan dio Navijaca pljuju porukama to nije uredu i totalno mu to ne pomaze da bude bolji Igrac. Ali tako isto ima puno gora Stvar. Anel je sam sebi najvecij Neprijatelj i to vidimo danas jal’ za mal’ na svakome Sokaku. Roditelji te hrane oblace te finansiraju te Skolski u svim Segmentima Zivota sve dok ne uspijes. I onda Djeca pljuju Roditelje nebitno Fudbaler Matematicar Filozof Majstor bilo kakvog Zanata svugdje skoro vidis kako od jednom Djeca se okrenu protiv Roditelja i ponasaju kao da su Einstein u svemu pametni sve… Read more »

Ismail
11.09.2024. 17:58

Spada u tu Grupu Ljudi jer ocigledno se jasno vidi da je Osjetljiv i nezreo dovoljno nista sa tim lose njemu mislim zelim da radi na svom na Karakteru. I cak da jest istina sto govori o Ocu tako se to ne radi da se Otac blati pred 20 Miliona Ljudi na Balkan predstavlja Mirsada kao totalnim Diktatorom koji nema nikakvog Posla drugog nego da maltretira sina. Mislim smijesno zaista. Nazovi Brate Policiju ako je istina zelim da nam se ne priblizi moj Otac na Kilometar i ignorisi ga a ne javno. Al siguran sam da njegov Otac nije Putin… Read more »

Anonymous
11.09.2024. 21:39

Sto brisete Kom smetljari jebo vas barbarez Kontras SVE Kontra publike Radi izabrao da stoji on iza DVA najveca Parmaka klosar jedan

Povratak na članak

Znaš koji su najbolji sastav i taktika za tvoj tim i želiš to podijeliti sa prijateljima?

NAPRAVI SVOJ TIM