Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se danas u hotelu NH u Eindhovenu u blizini Philips Stadiona kako bi počela pripreme za prva dva kola Lige Nacije.

Očekuje se kako će svi pozvani igrači stići u Eindhoven do večeras. BiH u subotu navečer 7. septembra igra protiv Nizozemske prvo kolo Lige Nacija pa će Barbarez imati solidan broj treninga za uigravanje.

Barbarez ima tri relativno nepovoljne individualne situacije kada su igrači u pitanju.

Kolašinac je propustio posljednji duel Atalante zbog povrede, ali je Barbarezu najavio kako će biti spreman do 7. septembra. Druga briga je Tahirović koji nema utakmica u nogama. Ipak potpuno je zdrav i spreman i nema sumnje da će Benjamin imati nadljudsku snagu protiv Nizozemske gdje ima poseban motiv da pošalje što jaču poruku čelnicima Ajaxa koji su ga “na pravdi Boga” sklonili u drugi tim, a onda odbili niz ponuda. Treća je Dario Šarić koji je propustio dvije posljednje utakmice Palerma, ali prema našim informacijama nije povrijeđen i dolazi spreman na okupljanje.

Možda su to i slatke muke, jer veći problem za Barbareza predstavlja općenita “krvna slika” naše reprezentacije u kojoj je jako malo igrača iz najjačih liga, a i ti u ovoj sezoni još nemaju punu minutažu. O tome će se naknadno detaljnije pisati.

Treba spomenuti da je uoči okupljanja sa rezervnog na glavni spisak je prebacio Adriana Leona Barišića.

Selektor Sergej Barbarez je pozvao sljedeće igrače za Nizozemsku (subota, 7.9.) i Mađarsku (utorak 10.9.):

Golmani:Kenan Pirić (Antalyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Osman Hadžikić (Velež)

Odbrana: Sead Kolašinac (Atalanta), Nikola Katić (FC Zurich), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Amar Dedić (RB Salzburg), Nihad Mujakić (Partizan), Stjepan Radeljić (HNK Rijeka), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Adrian Leon Barišić (Basel)

Vezni red: Rade Krunić (Fenehbahče), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Benjamin Tahirović (Ajax), Ivan Bašić (Orenburg), Dario Šarić (Palermo), Denis Huseinbašić (1. FC Koln), Dal Varešanović (Rizespor), Dženis Burnić (Karlsruher), Armin Gigović (Holstein Kiel), Ifet Đakovac (FK TSC Bačka Topola), Esmir Bajraktarević (New England Revolution)

Napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hoffenheim).

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16