Ponedjeljak će biti novi zanimljiv dan na fudbalskom tržištu. Devet država u ponedjeljak navečer zatvara transferni period. To su Andora, Bugarska, Danska, Malta, Nizozemska, Norveška, Portugal, San Marino i Gibraltar.

Ponedjeljak otvara mogućnost transfera Benjamina Tahirovića (21) kojeg neki mediji spominju kao pojačanje Kopehagena. Neke informacije govore da ga u svojim redovima želi i Dinamo kao pojačanje za Ligu Šampiona.

Upitno je koliko su ovi transferi realni za očigledno velike apetite Ajaxa. Jer je ovaj klub tokom augusta odbio ponude puno većih i bogatijih klubova, a sve ne bi li ostvario što veći prihod na odlasku Tahirovića. Kao da mu nisu napravili dovoljno nepravde što su ga nakon odlične debitantske sezone sklonili u drugi tim.

Sličnu situaciju imao je u istom periodu i Amar Dedić kojemu je Salzburg tvrdim nastupom stopirao transfer u Napoli, a i Dario Šarić u Palermu.

Dan poslije u utorak 3. septembra svoje tržište zatvoriće i Mađarska.

Do tada se očekuje odlazak Amera Gojaka iz Ferencvaroša.

5. septembra transfere zatvaraju i Hrvatska i Austrija. BiH će dan poslije zatvoriti transfere zajedno sa Belgijom, Poljskom, Češkom, Slovenijom, Rumunijom…

Švicarski i kiparski klubovi mogu dovesti ili prodati klubove do 9. septembra.

Grčka je otvorena do 11. septembra, Rusija do 12., Turska i Srbija do 13. septembra.

Do tada će sigurno biti realizovan i transfer Radeta Krunića iz Fenerbahcea.

Posljednji transfere zaključavaju Azerbajdžan 16. i Izrael 18. septembra.

Nakon tog roka za klubove će moći potpisati samo igrači koji su bez ugovora.

(Reprezentacija.ba)