Sarajevo je u prvom kolu savladalo Slobodu sa 3:1, a nakon meča izjave su dali treneri ekipa, Zoran Zekić i Marko Maksimović.

Zoran Zekić smatra da ovo nisu prava lica ni Sarajeva ni Slobode.

“Čestitam igračima i navijačima. Bila je to teška utakmica za nas. Prvo poluvrijeme je bilo dosta konfuzno, gledao se dugo VAR, bilo je prekida. Bez obzira na taj pogodak koji smo postigli na kraju, napravili smo neke promjene na poluvremenu.

Nije ovo pravo stanje ni Sarajeva ni Slobode. Bilo je dosta i nervoze, čeka nas puno posla. Treba raditi iz dana u dan i ispunjavati zadatke koji su ispred nas”, rekao je Zekić.

Marko Maksimović je zadovoljan prvim poluvremenom.

“Čestitke Sarajevu na pobjedi. Što se nas tiče, možemo biti zadovoljni, posebno prvim dijelim i stvarima koje smo radili u prvih 45 minuta. Da smo zadržali tu prednost na poluvremenu, možda bi utakmica otišla u drugom pravcu, ali ovako je Saraejvo bilo bolje i još jednom im čestitam.

“Ne znam ekipu u ligi koja je ovdje favorit. Sarajevo je imalo četiri takmičarske utakmice, igralo jake pripremne utakmice. Znali smo gdje dolazimo. Ima u ovoj utakmici dosta dobrih stvari, ali i onih koje moramo da popravimo.”

Oba trenera su potom dali svoja mišljenja oko VAR tehnologije koja je obilježila sinoćnji meč.

“Nemaš biti šta za ili protiv VAR-a. To je stanje koje moraš prihvatiti, ali ja sam apsolutno za. Možda se sudije malo i boje svake greške, ali ja se nadam da će ovo bh. fudbalu donijeti napredak.

Međutim, volio bih da ne bude puno izgubljenog vremena. Kod prve provjere je bilo pet minuta pauze. Koliko smo šansi napravili, možemo biti i zadovoljni s obzirom na to koliko se ritam razbijao”, rekao je Zekić.

“Već je unaprijedilo stanje. Ne bi bilo ni za nas, a ni za Sarajevo penali da nije VAR-a. Ako su penali, penali su”, istakao je Maksimović.

Podsjetimo, Sarajevo je slavilo sa 3:1. Golove za Bordo tim postigli su Guliashvili, Đorđević i Ćataković, dok je za Slobodu strijelac Husejnović.