Emir Karić (27) danas je predstavljen kao novi igrač austrijskog šampiona Sturm Graza.

Karić je lijevi bek, inače rođen u Linzu, a u Graz stiže iz njemačkog Darmstadta u kojem je bio standardan prošle sezone u Bundesligi.

Uskoro se očekuje kako će dobiti pravo igranja za Bosnu i Hercegovinu. Trebalo bi da se nađe na spisku Sergeja Barbareza za mečeve lige nacije u septembru protiv Nizozemske i Mađarske.

“Nismo stigli riješiti papirologiju da pozovemo i Emira Karića za utakmice protiv Engleske i Italije” priznao je za N1 Sergej Barbarez.

Ovog bivšeg omladinskog reprezentativca Austrije u Sturm Grazu čeka Jusuf Gazibegović (24) koji će možda i napustiti Sturm, jer je sjajnom sezonom sa preko 50 nastupa skrenuo pažnju velikih klubova.

“SK Puntigamer Sturm Graz najavljuje potpisivanje lijevog beka Emira Karića. Ovaj 27-godišnji Linčanin trenirao je u omladinskim redovima LASK-a, a zatim je preko Lieferinga i Altacha otišao u Darmstadt 98 u Njemačkoj, gdje je prošle sezone odigrao 27 utakmica u njemačkoj Bundesligi. Nakon što mu istekne ugovor, pridružit će se SK Sturmu uz besplatan transfer.” zvanično su objavili u Sturmu.

Foto: Sturm Graz

Navodno, u Sturm bi narednih dana trebalo da pređe i Muharem Husković (21) brzonogi napadač Austria Wien.

I on je odavno na radaru Bosne i Hercegovine, a upravo mu je Sergej Barbarez snimio video poruku podrške kada je krajem 2022. godine doživio tešku saobraćajnu nesreću.

Sturm će kao prvak Austrije narednu sezonu igrati Ligu Šampiona. U prošloj sezoni su osim prvenstva osvojili i kup Austrije.

(Repreznetacija.ba)