Armin Gigović (22) je igrao od prve minute u prijateljskom meču između Italije i Bosne i Hercegovine.

Talijani su u Empoliju slavili sa 1:0, a Gigović je nakon susreta kazao da je zadovoljan onim što su njegovi saigrači i on pokazali protiv aktuelnih šampiona Europe.

“Igrali smo protiv veoma jake selekcije. Zadovoljan sam što smo sve uradili na ovom susretu. Ponosan sam na momke. Od prve do zadnje minute smo se borili. Ovo je dobar put za budućnost. Svi od stručnog štaba do navijača su bili sjajni. Navijači su se čuli i ponekad se osjetilo kao da smo igrali kod kuće. Drago mi je i jedva čekam naredno okupljanje“, rekao je Armin i dodao:

“Protiv Italije smo držali duže loptu nego protiv Engleske. Tako moramo nastaviti i igrati hrabro. Ne smijemo se plašiti. Drago mi je što smo igrali hrabro. Bilo je nekih situacija gdje smo bili niže, a oni imaju dobre invidiualne igrače. Mogli smo pred sami kraj izjednačiti.

Možda smo mogli biti bolji u nekim segmentima, ali ponosan sam i trebamo igrati ovako dalje. Kocentracija uvijek mora biti tu jer igraš za svoju državu. Znali smo gdje trebamo stajati u defanzivi, pogotovo kod prekida.

Gigović je kratko prokomentarisao i naredne mečeve naše selekcije u Ligi Nacija protiv Mađarske, Nizozemske i Njemačke.

“Moramo u svakoj utamici igrati kao i protiv Italije. Treba nam hrabrost i kvalitet. Imamo i mlađe i iskusnije igrače u timu. Svi se snalazimo dobro i tako treba da bude.”

(Reprezentacija.ba)