Golman naše selekcije Kenan Pirić (29) bi u narednoj sezoni mogao nastupiti u engleskom Premiershipu.

Pirić je nakon dvije uspješne sezone napustio redove kiparskog AEK-a iz Larnace, a engleski Dailystar piše da je Southampton, koji se vratio u Premiership, zainteresovan za bh. golmana.

Kenan konkuriše za nastupe Zmajeva protiv Engleske (3. juna u Newcastleu) i Italije (9. juna u Empoliju), a ističe da će naredni duel sa Englezima biti veliki test za naš tim.

“Harry Kane, Jude Bellingham, Phil Foden…ovo je velika utakmica i veliki test za nas. U izlogu smo i imamo priliku da pokažemo svoje kvalitete. Imao sam dvije dobre sezone u Larnaci i sada želim da idem u neku od najjačih liga u Europi”, kazao je Pirić.

Dailystar navodi da se za golmana naše selekcije interesuju i Celtic te Sheffield United za koji nastupa Anel Ahmedhodžić (25).

“Igrati u Engleskoj je lična ambicija. To je, naravno, veliki korak u odnosu na Kipar, ali uvjeren sam da se to može dogoditi”, poručuje Kenan.

Pirić je dodao i da je karijera Asmira Begovića u Engleskoj velika motivacija za njega, ali i karijera Edina Džeke.

Inače, Kenan je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Gradinu, Slobodu, Gent, Zrinjski, Maribor, Atromitos, Gotzepe te spomenuti AEK.

Za A selekciju BiH je branio na sedam mečeva.

(Reprezentacija.ba)