Zmajevi su se danas okupili na Ilidži, a pred medije je stao selektor Sergej Barbarez (52).

Selektor je u uvodu govorio o problemima sa izostancima igrača.

“Šta je tu je. Ovaj termin junski je malo nezahvalan. Ni ja kao igrač nisam bio pobornik toga. Ipak, idemo dalje. Nedostaje nam osam ili devet igrača sa prvog spiska. Drugi momci su vrijedni kao i ovi što nisu tu sa nama. Čak njih nekoliko je stiglo da nas obiđu i to je za veliku pohvalu”, kazao je selektor i nastavio:

“Ove dvije utakmice ćemo do kraja izgurati bez nekih većih promjena. Ne želimo da neko dobije osjećaj da je tu jer je neko otkazao, već zato što želimo da bude tu. Po našim planovima i idejama imamo 30 igrača koje želimo zadržati i koje želimo da budu u reprezentaciji.”

Barbarez je govorio i o kultu reprezentacije.

“Pokušat ćemo vratiti kult i ponos reprezentacije. Pokušati vratiti vjeru žitelja i navijača države. Pokušati napuniti stadione kako je bilo i prije.To su prvi razlozi. To nam je prvi plan, naravno da igramo i zbog rezultata. Idemo pokušati nešto učiniti.”

O Kolašincu?

“On neće igrati. Završio je sezonu zbog povrede koja se obnovila, tačnije nije ni prošla. Razumijem da ga je trener forsirao u finalu, ali nn će se pridružiti u Italiji, da se upoznamo.”

O sistemu igre?

“Sigurno da imamo našu ideju i da ćemo je zastupati do kraja. Dosta igrača je novih i nećemo forsirati neke stvari. Naravno da će igračiama biti objašnjano šta i kako, ali to nije nešto novo u njihovoj karijeri.”

Selektor je dobio pitanje i o Davidu Vukoviću.

“Principijelno samo pričamo o igračima koji su tu i pozvani. Za ubuduće samo ću komentarisati igrače koji su ovdje. To je li priča završena ili nije, to morate njega pitati. To je njegova odluka i mi je prihvatamo.”

Naša reprezentacija će večeras obaviti prvi trening, a Zmajevi će sve treninga do odlaska u Englesku obaviti u Butmiru.

(Reprezentacija.ba)