Reprezentacija Bosne i Hercegovine će se sutra okupiti za predstojeće prijateljske utakmice sa Engleskom i Italijom.

Stručni štab i medicinski tim reprezentacije okupit će se sutra u jutarnjim satima, a u toku dana planiran je dolazak svih fudbalera sa spiska.

U 14:00 sati na rasporedu su izjave za medije, a u 18:00 sati Zmajevi će obaviti trening u Butmiru, u Trening kampu Sarajeva.

U četvrtak je trening na istoj lokaciji u istom terminu, a izjave za medije su u 13:45 sati. Termini su isti i u subotu.

U nedjelju je planiran charter let iz Sarajeva u Newcastle u 10:00 sati. Zmajevi će trenirati na St. James Parku u 17:30 sati, a press konferencija je zakazana za 18:00 sati.

Utakmica Engleska – BiH igra se od 19:45 sati u ponedjeljak.

Spisak Sergeja Barbareza za Englesku i Italiju:

Golmani:

Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Osman Hadžikić (Velež)

Odbrana:

Jusuf Gazibegović (Sturm), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Ermin Bičakčić (Eintracht Branuschweig), Nikola Katić (Zurich), Stjepan Radeljić (Rijeka), Tarik Muharemović (Juventus Next Gen), Nail Omerović (Osijek), Nihad Mujakić (Ankaragucu)

Vezni red:

Rade Krunić (Fenerbahce), Benjamin Tahirović (Ajax), Denis Huseinbašić (Koln), Haris Hajradinović (Kasimpasa), Dženis Burnić (Karlsruher), Armin Gigović (Midtjylland), Dal Varešanović (Rizespor), Dario Šarić (Antalya), Madžid Šošić (Radomlje), Stjepan Lončar (Ferencvaros)

Napad:

Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha), Edin Džeko (Fenerbahce)

BiH prijateljske utakmice igra 3. juna protiv Engleske u Newcastleu, i protiv Italije 9. juna u Empoliju.

(Reprezentacija.ba)