Večeras nas očekuje revanš susret drugog pretkola Lige Šampiona između Slovana i Zrinjskog.

Nakon “prvog poluvremena” u Mostaru, večeras ćemo gledati konačni duel Slovana i Zrinjskog u borbi za treće pretkolo.

Slovan je u prvom meču slavio sa 1:0 iako je Zrinjski imao nekoliko dobrih prilika koje im daju nadu u revanšu da mogu pobijediti prvaka Slovačke.

Slovan je u prvom pretkolu eliminisao luksemburški Swift sa ukupnih 3:1, a vrijedi napomenuti da je meč u Bratislavi završen remijem 1:1. Inače, Slovan Bratislava nije izgubio u poslednjih 8 mečeva

Zrinjski će u slučaju prolaska u treće pretkolo Lige Šampiona igrati protiv boljeg iz duela Sheriff – Maccabi (prvi meč pobijedio Sheriff sa 1:0).

U slučaju ispadanja, Zrinjski će u trećem pretkolu Europa Lige igrati protiv poraženog iz duela Kopenhagen – Breidablik. Danci su u prvom susretu savladali Islanđane sa 2:0.

Domaći su blagi favoriti. Kladionica Volcano na dan utakmice nudi kvotu 1.94 na pobjedu Slovana. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Posljednjih pet utakmica Slovana:

Tri pobjede, dva remija

Posljednjih pet utakmica Zrinjskog:

Tri pobjede, dva poraza (jedan prolaz na penale)

Krunoslav Rendulić, šef struke Zrinjskog je kazao:

“Nemamo izbora, ako mislimo proći dalje moramo pobijediti. Rezultat je aktivan, Slovan je u prednosti za jedan gol. Ako mi zabijemo gol onda je sve u egalu. Oni su igrali kako smo očekivali, čvrsto, agresivno, kompaktno. Pokušali su nas ugroziti iz prekida.

Jedna greška nas je koštala poraza. Ima prostora da iskoristimo neke njihove mane. Ne vjerujem da će biti ofanzivniji. Imaju dobar rezultat. Stanje je malo bolje. Bilbije ima problem sa rebrom, ali je bolje. Svi ostali osim Magdića će biti spremni”, rekao je Rendulić.

Utakmica se igra večeras u 20:30 sati na stadionu Tehelne pole u Bratislavi koji ima kapacitet od 30.000 sjedećih mjesta.

Na utakmici se očekuje i oko 500 Ultrasa, navijača Zrinjskog.

Meč je u TV prijenosu na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)