U toku je rekonstrukcija terena na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru, a kako je kazao trener Zrinjskog, Krunoslav Rendulić, prvi rokovi su probijeni.

Radovi na svim stadionima u BiH su trajali duže nego očekivano.

Gradski stadion u Banjaluci, Tušanj i Vrapčići su dobili nove travnajke i ekipe su se vratile na svoje terene.

Koševo još uvijek nije završeno, a radovi kasne i u Mostaru. Rekonstrukcija Pod Bijelim brijegom je posljednja krenula, a tada je najavljeno da bi se u martu Zrinjski mogao vratiti na teren.

Krunoslav Rendulić je jučer na press konferenciji pred meč sa Željom kazao kako su rokovi probijeni.

“Ne znam tačno, ali prvi rokovi su probijeni. Nezahvalno je davati neke prognoze, ali bit ćemo sretni ako to bude zadnja naša domaća utakmica”, kaže Rendulić.

O radovima na bh. stadiona razgovarali smo sa Benjaminom Imamovićem, stručnjakom za terene koji trenutno radi u Dubaiju.

“O samom trajanju radova je bespredmetno govoriti, uzmite u obzir da moja kompanija može izvesti identične radove u okviru šest sedmica. Zaista ostaje nejasno zbog čega se sve toliko odužilo, te zašto su korišteni nepropisni materijali.

Fokus u budućem periodu bi trebao biti na održavanju, od kojeg kvalitet podloge u mnogome zavisi. Nadam se da će se barem tom segmentu pristupiti profesionalno i odgovorno”, kazao je Imamović za Reprezentacija.ba.

(Reprezentacija.ba)