KoÅ¡arkaÅ¡i BiH su veÄeras u Tuzli pobijedili Crnu Goru sa 74:66 u duelu 11. kola grupe K kvalifikacija za SP i ostali u igri za plasman na prvenstvo.

Selektor Adis Bećiragić je govorio na zvaniÄnoj press konferenciji nakon veÄeraÅ¡njeg trijumfa.

“Bila je ovo klasiÄna utakmica izmeÄ‘u dvije selekcije koje se spremaju dva, tri dana. Nije tu bilo puno taktike. Bilo je oÄigledno da neki igraÄi ne igraju u svojim klubovima, a da neki igraÄi nisu trenirali prethodnih dana. Roberson već neko vrijeme nije igrao u Turskoj zbog zemljotresa. Neki igraÄi su možda na nižem nivou nego na onom koje oÄekujemo, ali kao tim, uz publiku odigrali smo veoma važnu utakmicu i ostali u trci za odlazak na Svjetsko prvenstvo. ÄŒestitke timu, mojim igraÄima i hvala svim igraÄima koji su doÅ¡li da nas podrže”, kazao je selektor i osvrnuo se na to Å¡to je veÄeras rotirao osam igraÄa.

“Ja vjerujem da su dva visoka igraÄa Crne Gore mnogo nadmoćnija u odnosu na Ismeta Sejfića i na Topolovića. Rizikovali smo. Znam da nisu na ovom nivou da igraju protiv Crne Gore. Dali bi energiju, ali znam da to nije dovoljan kvalitet da igraju protiv igraÄa protiv kojih se ne mogu boriti Halilović i KamenjaÅ¡.”

Bećiragić je otkrio i da je Miralem Halilović igrao utakmicu sa napuknutim rebrom.

“Mi smo krili da je kapiten Halilović imao napuknuto rebro i da je doÅ¡ao ovdje na svoje insistiranje. Rekao mi je ako treba da umre on će igrati. Nije trenirao 14 dana. On nije mogao dati svoj maksimum. Imamo Johna koji poslije zemljotresa nije trenirao. Ako je trenirao, to je lažno treniranje. OdliÄno je odigrao, ali mislim da bi odigrao bolje da je bio u igraÄkom kontinuitetu. Imamo KamenjaÅ¡a koji je zalijepljen za klupu i navija, Äak i ne ulazi”, kazao je Bećiragić i dodao:

“Prvo poluvrijeme je trebalo da bude tri do pet razlike za nas, Å¡to bi nam možda dalo mogućnost da u drugom poluvremenu napravimo viÅ¡e. Rotacija je mala, ali to je tako. Svako ko prati koÅ¡arku zna da je ovo sve Å¡to radimo na ogromno srce naÅ¡ih momaka i ove publike. Volio bih da smo pobijedili viÅ¡e, ali drago mi je da smo ostali živi.”

BiH je trenutno Äetvrta na tabeli u grupi G, a u zadnjem kolu u nedjelju gostuje MaÄ‘arskoj.

Našem timu za plasman na SP je potrebna pobjeda u Mađarskoj te poraz Crne Gore na svom terenu od Češke.

(Reprezentacija.ba)