Luka Menalo (26) bi u Dinamo za saigrača mogao dobiti nesuđenog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Hrvatski mediji pišu kako bi Dinamo mogao pojačati Bećir Omeragić.

Ako se sjećate to je 20-godišnji stoper koji je još kao maloljetan počeo igrati za prvi tim Ciriha.

FS BiH se angažovao, ali je Omeragić na kraju odabrao Švicarsku za koju je igrao i ranije.

Iako je skupio četiri nastupa za Švicarsku, danas mu ne ide najbolje, pa više sjedi na klupi u Cirihu nego li igra.

To je ipak sa svojim agentima i skautima prepoznao Zdravko Mamić koji ga želi vratiti u život transferom u Dinamo, jer je siguran da na njemu može napraviti veliki posao. O tome je i pričao na jučerašnjoj press konferenciji u Mostaru.

Bećir Omeragić

Iako Dinamo navodno nije želio poslušati Mamićevu odluku oko transfera, mediji u hrvatskoj danas pišu drugačije.

“Po informacijama koje su bile puštene u eter, Uprava Modrih odbila je prvo potpisati taj transfer koji je dogovarao Zdravko Mamić. Izašle su i cifre. Odšteta njegovom sadašnjem klubu Zurichu trebala je iznositi 700.000 eura uz 10 posto od buduće odštete moguće Omeragićeve prodaje. Posrednička naknada njegovim zastupnicima trebala je iznositi 1,6 milijuna eura, uz 15 posto buduće odštete od igračeve prodaje. Konačno, godišnja bruto plaća igraču trebala je iznositi 650.000 eura na ugovorni rok od 6 godina.

Po našim informacijama Dinamo bi sad trebao kupiti Omeragića za ukupno duplo manju cifru od ovih koje smo naveli! Postoje dvije solucije kupnje Omeragića. Jedna jest da stigne već ovog zimskog mercata, a druga jest da ga se zakapari i da stigne u plave dvore na ljeto” pišu Sportske Novosti.

(Reprezentacija.ba)