Legendarni novinar Milojko Pantić u Beogradu je iznio teške sumnje na račun reprezentacije Srbije, za koju čak tvrdi da postoje podaci koji ukazuju da je ova država kupila plasman reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Srbija je u konačnici u kvalifikacijama bila prva u grupi ispred Portugala, Irske, Luksemburga i Azerbejdžana.

“Ta ekipa nema veze s pravom reprezentacijom i zato je Srbija u Kataru prošla onako kako je prošla. Onako kako privatna prćija i zaslužuje. Nema u Srbiji sistema kao što ga ima u Hrvatskoj i, samim tim, nema ni rezultata.” rekao je Pantić za Index.hr.

Nakon dolaska Piksija na klupu, u Srbiji su mnogi tvrdili da je legendarni kapiten Zvezde svojom karizmom vratio pobjednički mentalitet Srbiji te se čak i pričalo o napadu na naslov prvaka. Na kraju, od svega nije bilo ništa.

“O tome se i radi. Počeo sam sumnjati u neke stvari i počeo sam se raspitivati i pronalaziti neke podatke. Prilično sam siguran da je i sam plasman Srbije na SP pobjedom nad Portugalom u Lisabonu zapravo kupljen. Na koji način? Postoji milion načina da se to napravi. Sjetite se prve utakmice s Portugalom u kvalifikacijama odigrane u Beogradu.

Ronaldova lopta je završila pola metra iza linije gola, a suci su se pravili da to ne vide. Da je bilo 3:2 za Portugal, priča bi već onda bila gotova i Srbija ne bi vidjela Katar. Ovako se sve odlučivalo u zadnjoj utakmici u Lisabonu. Prvi put u povijesti nogometa predsjednik neke države ulazi u avion s igračima da ih pozdravi i da im obeća nagradu od milion eura za plasman u Katar.

Piksi je tada upitao kako se netko uopće usuđuje dvojiti može li Srbija pobijediti u Lisabonu. Rekao je da Srbija pobjeđuje sigurno. Što se dogodilo? Portugal nije tri puta šutirao u okvir srpskog gola, a jedan Ronaldo se u 90 minuta nije ni vidio. Da ne govorim onda što se događalo na ovom SP.

Švicarska pobijedi Srbiju, a onda primi šest golova od istog tog Portugala koji se protiv Srbije nije ni pojavio na terenu. Tako da postoji milion razloga da se sumnja da je Srbija kupila plasman na Mundijal”. sumnjičav je Pantić za Index.hr.

(Reprezentacija.ba)