Iako je po svom imenovanju dočekan na nož javnosti, bh. trener Zlatko Dalić sjajno vodi Hrvatsku.

Svi stručnjaci se slažu kako je timu donio mir i samopouzdanje, te još dodatno povećao međuljudske odnose među igračima i svim članovima reprezentacije.

Čini se kako mu jedini problem stvaraju hrvatski novinari, koji baš poput bh. novinara 2014. godine kao da pokušavaju naći “dlaku u jajetu”.

Dalić je na ovom Mundijalu zamjerio novinarima što su Andreju Kramarilću umanjili učinak na terenu jer su mu bacali “bubu u uho” stalnim propitivanjem da li on igra na svojoj poziciji, a najnovija kritika na račun novinara došla je nakon pitanja selektoru da opiše stil igre kojim igra Hrvatska.

“Njegova pozicija je ona gdje mu ja kažem da igra, pa ja sam selektor” poručio je tada Dalić, a jučer je ponovo vidno uznemiren reagovao: ”Mi igramo na rezultat i mi smo u polufinalu Svjetskog prvenstva. Tu je cijela priča gotova!”

Komentarisao je i utakmicu.

”Ušli smo među četiri reprezentacije svijeta i to je sjajan uspjeh za Hrvatsku. Velika je stvar da dva svjetska prvenstva zaredom to uspijevamo. Želimo više. Igramo protiv velike Argentine predvođene Lionelom Messijem. Veći je pritisak na njima. Znamo kako igraju i u kojem smjeru žele odvesti utakmicu. ”Optimist sam i vjerujem igračima. Pokazali su kvalitetu i karakter. Bez toga ne bismo ušli u polufinale. Nećemo se prilagođavati suparniku, igrat ćemo svoju igru i na rezultat.”

“Potrošili se jesmo kroz dva produžetka, ali smo u polufinalu i o tome ne pričamo. Imamo snage, volje i energije. U svakoj smo utakmici dali sve od sebe i tako ćemo protiv Argentine. Znamo koliko se moramo potrošiti i na to smo spremni. Nemamo problema koji bi nas kočili oko sastava. Dečki su spremni. Neću pitati dečke jesu li umorni, oni ne žele biti umorni”.

(Reprezentacija.ba)