Vahid Halilhodžić je nedavno u intervjuu za Soo Foot žestoko kritikovao bivšeg igrača PSG-a Jeromea Rothena.

Vaha je kazao da je Rothen prenosio novinarima šta se sve dešavalo u svlačionici PSG-a u periodu kada je igrao za ovaj klub, a onda je dobijao visoke ocjene od tih istih novinara za svoje nastupe.

Ipak, Rothen je u razgovoru za RMC istakao da Halilhodžić nema razumijevanje sa svojim igračima i jedini je takav trener.

“Toliko je tražio ‘krticu’ mjesecima da ga je na kraju koštalo posla. Kad čitaš Vahidov intervju nikad nije on kriv. Dobio je otkaz u svim klubovima i reprezentacijama gdje je radio.Šest mjeseci sve bude dobro, a onda krene nizbrdo”, kazao je Rothen i dodao:

“On nema razumijevanje sa svojim igračima i jedini je takav trener. Nikada nije kriv i ne preispituje se. Želim mu sretan odlazak u penziju. Radio je dobre stvari u fudbalu, ali i manje dobre. Mislim da je pomalo izgubio pamćenje. Podsjećam ga da me trenirao samo dva i po mjeseca. Povrijedio sam se, a iza toga je dobio otkaz. Svaka čast ako je za dva i po mjeseca shvatio da sam razgovarao sa novinarima. Žao mi je, ali tokom serije poraza više nisam bio sa ekipom.”

(Reprezentacija.ba)