Velež u petak u Gabeli od 15,00 sati igra protiv Posušja utakmicu 12. kola PL BiH.

Trener Rođenih Amar Osim govorio je za klupsku TV uoči ovog duela, a na samom početku je istakao da je liga takva da nema izrazitog favorita.

“Postalo je dosadno govoriti da je svaka utakmica teška. To se moglo vidjeti u ovoj sezoni. Liga je takva da se ne može ni u jednoj utakmici reći da je neko izraziti favorit. Naravno, neko je favorit, ali na kraju utakmica pokaže drugačije”, kazao je Osim i dodao:

“Mi igramo protiv ekipe koja ima bod manje od nas i koja ove godine ima drugačije navike u odnosu na prošlu. Bolje igraju u gostima, jer oni imaju dvije gostujuće pobjede, a Velež nema nijednu i oni sutra igraju na gostujućem terenu za njih. Moramo biti jako oprezni. Moramo pokušati da ponovimo angažman iz posljednjih utakmica i nadati se malo boljoj efikasnosti koja će nam omogućiti da ostvarimo pobjedu.”

Trener Veleža se osvrnuo i na situaciju sa igračkim kadrom.

“Svi su tu osim Zeljkovića koji ima kartone i očekujem da ćemo moći pružiti partiju kao što smo pružili posljednjih nekoliko utakmica. Radovac se vratio, ali je bolestan i na njega ne možemo računati na duži period. Bajrić je počeo trčati i očekujemo da će možda za sedam dana početi trenirati sa nama. Blagojević se vratio napokon.

Meč Velež – Posušje direktno prenosi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)