Bh. reprezentativac Dennis Hadžikadunić (24) optužio je fudbalskog agenta Blasha Hosseinija da ga je prevario o detaljima ugovora sa ruskim Rostovom.

Dennis je u podcastu Heltidsproffs kazao da je na nagovor Hosseiniaj otišao u ruski Rostov, ali da je interes fudbalskog agenta bio samo da izvuče što više novaca od njega.

“Imao sam Martina Dahlina kao agenta. Nije mi rekao ništa o interesu iz Rostova. Onda me drugi agent Blash Hosseini zvao svaki dan i govorio o interesu Rostova. To je imalo veliki uticaj na mene jer sam imao 19 godina. Ispostavilo se da nije sve istina što mi je rekao. Novac koji sam u ugovoru trebao dobiti nije bio onolika cifra o kojo je govorio”, rekao je Dennis i dodao:

“Razgovarao sam sa nekoliko ljudi i tada sam primijetio da me Hosseini lagao u lice. On je stvarno kukavica. To je ono što želim reći o njemu. Neko vrijeme sam bio slijep, ali sam onda primijetio da mi on želi iskopati grob. Sjećanje budi mnogo emocija. Želim mu sve najgore.”

Hosseini je u razgovoru za švedski Aftonbladet demantovao navode našeg reprezentativca.

“Optužbe protiv mene su lažne i neutemeljene. Nastavit ću sa ovim zajedno sa svojim advokatima. Nemam više što reći po tom pitanju. Fokusiran sam na posao i moj glavni prioritet je uspjeh i dobrobit mojih igrača.”

Inače, Dennis je igraču karijeru započeo u Malmou, a 2018. godine odlazi u Rostov.

U Rusiji je proveo skoro četiri godine, da bi u martu ove godine ponovo stigao u Malmo i to na posudbu.

Hadžikadunić je u tekućoj sezoni odigrao 16 utakmica u svim takmičenjima za švedsku momčad.

(Reprezentacija.ba)