Problemi za bh. stručnjaka Vahida Halilhodžića nastavljaju se iz dana u dan, a nove informacije kažu da je legendarni Marokanac Mustapha Haji tužio popularnog Vahu za klevetu.

Halilhodžić i Haji su dugo radili zajedno u reprezentaciji Maroka, a potom je Haji napustio tabor nakon nesuglasica za bh. trenerom.

Nekadašnji igrač Aston Vile tužio je Vahu za klevetu jer ga je javno prozvao da ga je izdao tokom velikog pritiska javnosti da se bh. stručnjaku uruči otkaz.

“Uvijek sam govorio da je reprezentacija nešto sveto. Neki to ne razumiju, pa su otišli. Mustapha Haji me jako razočarao. Nisam to očekivao od njega, igrao je dvostruku igru. Njegovo ponašanje mi se nije svidjelo. Vjerovao sam mu, ali sam ja kriv jer sam ga izabrao. Sve ovo je tužno”, rekao je Halilhodžić u maju.

Podsjetimo, Vahid Halilhodžić je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali je ne avelikom udaru javnosti i blizu otkaza jer najveća zvijezda ekipe, Hakim Ziyech ne želi igrati za državni tim dok je Vaha selektor.

(Reprezentacija.ba)