Večeras su na rasporedu prve utakmice polufinala Europa Lige, a sastaju se RB Leipzig – Rangers i West Ham – Eintracht.

RB Leipzig – Rangers (21:00 sati, Arena Sport)

RB Leipzig ima veliku priliku zaigrati finale ovogodišnje Europa Lige jer su objektivno kvalitetniji protivnik od škotskog Rangersa kojemu je i dolazak do polufinala veliki uspjeh.

Leipzig je u dosadašnjem dijelu nokaut faze eliminisao Real Sociedad, Spartak Moskvu i Atalantu, dok je Rangers iznenadio Bor. Dortmund, Crvenu zvezdu i Bragu.

U domaćim prvenstvima Leipzig je četvrti u Bundesligi i do kraja sezone će se boriti za Ligu Šampiona, a Rangers je drugi na tabeli sa šest bodova manje od Celtica.

Domaćin je veliki favorit. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.35 na pobjedu Leipziga. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Leipzig i Rangers se do sada nisu sastajali u međunarodnim takmičenjima.

Utakmica se igra od 21:00 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

West Ham – Frankfurt (21:00 sati, Arena Sport)

Veoma zanimljiviji duel polufinala igrat će West Ham i Eintracht Frankfurt. Oba tima žele osvojiti trofej kako bi osigurali igranje Lige Šampiona naredne sezone jer su u domaćim prvenstvima daleko od pozicije koje vode u najjače europsko takmičenje.

West Ham je sedmi u Premiershipu, a Frankfurt osmi u Bundesligi.

Čekičari su do polufinala izbacili Sevillu i Lyon, dok je Frankfurt bio bolji od Betisa i Barcelone.

Englezima se daju blage šanse za trijumf. Kladionica Meridian na dan meča nudi kvotu 2.01 na pobjedu West Hama. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

West Ham i Frankfurt nisu igrali međusobne utakmice.

Večeras se utakmica igra od 21:00 sati uz TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)