Večeras se igra zaostala utakmica 9. kola hrvatskog prvenstva u kojoj se sastaju Hajduk i Dinamo, a eventualni trijumf Modrih značio bi korak bliže osvajanju titule.

Jedan od najvećih derbija u regionu igra se večeras od 19 sati. Hajduk na svom Poljudu, u sjajnoj atmosferi, dočekuju ekipu Dinama.

Hajduk je pod imperativom pobjede kako bi zadržao bilo kakve šanse za dugo očekivanu titulu, dok Dinamu ni remi nije loš jer će tako zadržati prvu poziciju.

Tim iz Zagreba je prvi na tabeli sa 66 bodova, dok je Hajduk treći sa 59. Na drugom mjestu je Osijek sa 64, ali i jednom utakmicom više.

Dinamo je u prošlom kolu savladao Istru sa 3:0, a Hajduk je bio bolji od Gorice sa 1:0.

Modrima se daje veoma blaga prednost. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.60 na pobjedu Dinama. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Prema analizama i najavama medija u Hrvatskoj, još uvijek nije poznato da li će Amer Gojak igrati od prve minute ili će svoj nastup čekati sa klupe. U prošlom meču na Poljudu bio je jedan od boljih u redovima Dinama. Luka Menalo zbog povrede neće biti u konkurenciji.

„Ove sezone smo igrali dva puta. Jednom smo pobijedili i jednom remizirali. Ova utakmica je dosta važna jer je sve manje kola do kraja. Iskreno, ne očekujem atraktivnu utakmicu, ali očekujem snažnu energiju na terenu. Ne vjerujem da će primjerice u prvom poluvremenu sve biti otvoreno. Mi moramo uzeti prednspot u svim situacijama i osvajati lopte blizu gola gostiju te realizirati naše prilike”, kazao je trener Hajduka, Valdas Dambrauskas.

“Pobjeda bi bila ogroman korak prema tituli, ali ima još dovoljno utakmica, a svaka utakmica ima svoje zamke, mi smo to većinom dobro odrađivali i trebamo tako nastaviti. U ostalim utakmicama isto moramo biti na pravoj razini”, rekao je trener Dinama, Željko Kopić.

Posljednji susret ova dva rivala odigrala su u martu ove godine, a na Poljudu je bilo 0:0.

Utakmica se igra od 19 sati na Poljudu uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezenatcija.ba)