BiH večeras protiv Gruzije na Bilinom Polju od 20,45 sati igra prijateljsku utakmicu.

Gruzija u Zenici dolazi na krilima tri uzastopne pobjede, od čega vrijedi istaći pobjedu protiv Švedske sa Ibrahimovićem u kvalifikacijama. S druge strane BiH ima tri poraza zaredom.

Najskuplji fudbaler na terenu biće zanimljivo Gruzijac. Khvicha Kvaratskhelia je 21-godišnji krilni napadač najjačeg gruzijskog kluba Dinamo Batumija na posudbi iz Rubin Kazana i prema Transfermarktu vrijedi čak 16 miliona eura. Cijela država od njega očekuje puno, jer se radi o modernom profilu krilnog napadača za kakve se jagmi Europa. Ipak, ove sezone ima samo dva gola u svojoj statistici.

“Favoriti postoje samo na papiru” poručio je Ivajlo Petev, a isto se može reći i za cijene igrača, da se one dokazuju tek na terenu.

Kladionice sa raspoloživim informacijama i skupo plaćenim matematičkim algoritmima ipak procjenjuju kako je Bosna i Hercegovina favorit, ipak uz ne toliko prevelike šanse za pobjedu.

Meridian Bet kladionica u ovom trenutku na pobjedu BiH nudi kvotu 1.86. Ostale kvote sa ove utakmice u kladionici Meridian Bet možete pogledati ovdje.

Petevu će nedostajati povrijeđeni Pjanić i Prcić, ali i četvrti golman Pirić koji je otkazao dolazak zbog porodičnih razloga.

BiH – Gruzija, Bilino Polje 20,45 sati, prijenos na sedam tv. kanala.

(Tekst sadrži sponzorisani sadržaj 18+)