Sead Kolašinac je u zimskom prelaznom roku stigao u Marseille iz Arsenala, ali za francuski tim je odigrao samo dva meča.

Kolašinac je jednom bio starter, dok je u prošlom kolu ušao sa klupe i asistirao za pobjedonosni gol svoje momčadi.

Trener Marseillea Jorge Sampaoli je na zvaničnoj press konferenciji uoči sutrašnje utakmice protiv Clermonta govorio o statusu našeg reprezentativca.

“Igrao je veoma malo prije nego što je stigao kod nas. On sada mora da se prilagodi novom klubu, jeziku, sistemu i saigračima. Mislim da je odigrao i više nego što se očekivalo u ovom trenutku. Veliki je izazov za igrača da bude 100% spreman i da se prilagodi novom sistemu igre za tako malo vremena”, rekao je Sampaoli i dodao:

“Iako bi meni bilo lakše, rizično je da Kolašinac igra od početka jer još ne poznaje naš sistem. Ipak, on naporno radi i želi da se što prije prilagodi. Možda će uskoro biti spreman. S obzirom na raspored kakav imamo, sigurno da će dobiti šansu za igru. U ovom trenutku nemam namjeru da pružim šansu igraču koji još uvijek nije spreman jer nas to može učiniti ranjivim.”

Inače, Marseille je u ovom trenutku drugoplasirani u Ligue 1 sa 46 bodova i ima 13 bodova manje od prvog PSG-a.

Sead i saigrači se takmiče i u Konf. ligi i u četvrtak su u prvom susretu 1/16 finala na svom terenu pobijedili azerbejdžanski Qarabag rezultatom 3:1.

(Reprezentacija.ba)