Čelnici FK Željezničar u potrazi su za novim šefom stručnog štaba.

Plavi su se nakon ne baš uspješne polusezone rastali sa Tomislavom Ivkovićem, a u proteklim danima obavljeni su razgovori sa potencijalnim kandidatima. Jedan od njih je i Edis Mulalić, legenda kluba sa Grbavice, koji je posljednjih godina uspješno radio u Crnoj Gori.

Da su uspostavljeni kontakti Mulalić nije skrivao tokom razgovora za Reprezentacija.ba portal.

– Već nekoliko mjeseci sam bez posla. Godila mi je ova pauza, ima već nekih priča, ali ništa još nije završeno. Spreman sam za nove izazove, kaže nam Edis Mulalić.

Mnogi navijači Željezničara bi rado na kormilu vidjeli upravo Mulalića koji je u periodu od 2015. do 2016. godine već imao priliku voditi klub.

– A vidite… Naravno da sam zainteresovan, ipak je to moj klub, tu sam odrastao. Ne krijem da je bilo nekog kontakta sa ljudima iz kluba, ali vidjet ćemo hoće li na kraju biti nešto od te priče. Moram istaknuti da mi je jako drago kada čitam što navijači pišu. Nisam ni sumnjao u njihovu podršku.

Svjestan je da situacija u klubu danas nije bajna.

– Ma, nigdje nije sjajno. Svi klubovi kod nas kubure sa određenim problemima, nedostatkom sponzorstva, ali pošto je Željezničar najveći, to se gleda s većom pažnjom. Izdobrit će to. Željezničar je prevazilazio brojne krize i vraćao se jači.

Posljednji angažman Mulalić je imao u Dečiću. Ovaj klub je prošle sezone izveo u Evropu,  stigao je i do finala Kupa, što je najveći uspjeh u historiji Dečića.

– Bilo mi je lijepo u Dečiću. I u prvom mandatu sam napravio historijski uspjeh osvajanjem petog mjesta, a sada sam, što se kaže, nadmašio samog sebe. Prvi put Dečić je izborio Evropu, finale Kupa, i to sve kao tim koji je tek ušao u 1. ligu i koji je imao jako skroman igrački kadar. Bili smo pravi bum. Na kraju smo se rastali na jedan fin način, istakao je Mulalić na samom kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal. 

(Reprezentacija.ba)