Večeras je na rasporedu utakmica 19. kola turske Superlige između Konyaspora i Bešiktaša, a četiri bh. fudbalera najavljena su od prve minute.

Konyaspor – Bešiktaš (18:00 sati, SportKlub)

Drugoplasirana ekipa Konye na svom terenu dočekat će aktuelnog prvaka, tim Bešiktaša i tražiti nastavak sjajne serije. S druge strane Bešiktaš je napokon uspio tri meča odigrati bez poraza i čini se da se Orlovi vraćaju u gornji dio tabele.

Nakon 18 odigranih kola Konya je druga sa 36 bodova, dok sedmoplasirani Bešiktaš ima 28 bodova. U prošlom kolu, današnji domaćin je savladao Hatayspor sa 3:1, dok je Bešiktaš bio bolji od Goztepea sa 2:1.

Kladionice daju skoro podjednake šanse. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.60 na pobjedu Bešiktaša. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Ovo će biti derbi i bh. reprezentativaca. U dresu Konye su od prve minute najavljeni Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović i Amar Rahmanović, dok je u Bešiktašu naravno Miralem Pjanić.

Domaći trener ne može računati na Calika, Gurlera, Ulguna, a u redovima Bešiktaša neće biti Gunoka, Hasića, N'Koudou, Rosiera, Torea i Uysala.

Utakmica se igra od 18:00 sati uz direktan TV prijenos na SportKlubu.

(Reprezenatcija.ba)