Danas se u Italiji igra šest utakmica 11. kola, a prvi će na teren izaći igrači Intera i Udinesea.

Inter od 12,30 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport dočekuje Udinese, a talijanski mediji najavljuju da će Edin Džeko nastupiti od prve minute za domaće.

Kapiten BiH je prije nekoliko dana odigrao posljednjih pet minuta u gostujućoj pobjedi Intera nad Empolijem, pa će danas biti u startnoj postavi aktuelnog šampiona Italije.

Džeko je ove sezone zabio sedam golova u 10 odigranih utakmica i sigurno da će biti najveća opasnost za goste iz Udina.

Inter je u ovoj utakmici prema kladionicama veliki favorit. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 1.35 na pobjedu Intera. Ostale kvote za ovaj susret možete vidjeti ovdje.

U timu Udinesea za ovaj duel konkuriše i povremeni bh. reprezentativac Mato Jajalo, ali će on susret najvjerovatnije početi sa klupe za rezervne igrače.

Interesantno da su gosti iz Udina četiri utakmice u nizu odigrali neriješeno, a da su zadnje tri okončane rezultatom 1:1.

Momčad Intera je u prošloj sezoni na svom terenu deklasirala Udinese sa 5:1, pa navijači milanskog tima ne bi ništa imali protiv da se taj rezultat ponovi u današnjem meču.

Ekipa Intera danas igra bez Eriksena, dok će gostima nedostajati Pussetto.

Od 18,00 sati Salernitana našeg Milana Đurića dočekuje Napoli, a veliki derbi igra se od 20,45 sati u Rimu između Rome i Milana.

Bh. reprezentativac Rade Krunić igra standardno za Milan otkako se oporavio od povrede i očekuje se da će i večeras biti u prvih 11 popularnih Rossonera.

Milan je odličan na početku sezoni i ima devet pobjeda i samo jedan remi u prvih 10 kola. S druge strane, Roma je ostvarila šest pobjeda, remi i tri poraza.

Iako je Milan u boljoj formi i ima devet bodova više, kladionice daju blagu prednost Romi. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.40 na Romu. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Fudbaleri Milana imaju šest vezanih pobjeda u ligi, a Roma je osvojila četiri boda u posljednje tri utakmice.

Romi će u večerašnjem meču nedostajati Smalling i Spinazzola, dok Milan u glavni grad Italije stiže bez Maignana, Florenzija, Messiasa, Pizzarija i Rebića.

Raspored i satnica utakmica 11. kola Serije A za nedjelju 31. oktobar:

Inter – Udinese (12,30 sati)

Fiorentina – Spezia (15,00 sati)

Genoa – Venezia (15,00 sati)

Sassuolo – Empoli (15,00 sati)

Salernitana – Napoli (18,00 sati)

Roma – Milan (20,45 sati)

(Reprezentacija.ba)