Večeras je na programu osam susreta trećeg kola Lige Šampiona u grupama E, F, G i H, a najzanimljiviji duel za navijače naše reprezentacije bit će u Leverkuzenu gdje se u okviru grupe E sastaju domaći Bayer i Roma naših Miralema Pjanića i Edina Džeke.

Nakon dva odigrana kola u grupi E, prvoplasirana je Barcelona sa četiri boda, slijede Bayer i BATE Borisov sa po tri, dok je Roma na posljednjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom.

Kiks Rome u Borisovu

Roma je u prvom kolu na svom Olimpicu odigrala 1:1 sa Barcelonom, ali su u drugom kolu neočekivano poraženi od BATE-a u Borisovu sa 2:3.

S druge strane, momčad Bayera savladala je ubjedljivo BATE u Leverkuzenu rezultatom 4:1, da bi u prošlom kolu u Barceloni imali prednost od 1:0 sve do 80. minute, međutim na kraju su izgubili sa 1:2.

Bayer u ovaj meč ulazi oslabljen jer Hilbert, Aranguiz i Woo Ryu neće igrati zbog povreda, dok su upitni nastupi Bendera i Kiesslinga.

Tim iz Leverkuzena ne igra baš najbolje u Bundesligi i poslije devet odigranih kola nalazi se na sedmoj poziciji sa 14 osvojenih bodova.

Uprkos problemima sa sastavom, trener Roger Schmidt najavljuje tri boda protiv Rome koja bi ih približila osmini finala Lige Šampiona.

Džeko spreman, ali ne za 90 minuta igre

Trener Rome Rudi Garcia je kazao da se naš Edin Džeko oporavio od povrede, ali da nije spreman da odigra svih 90 minuta.

Džeko će večeras najvjerovatnije početi utakmicu sa klupe i ući u igru ako to bude potrebno, jer Romu u nedjelju čeka derbi u Seriji A protiv Fiorentine i Garcia želi da naš Dijamant u potpunosti bude spreman za taj duel.

Ipak, francuskog stručnjaka može radovati sjajna forma Miralema Pjanića koji je u subotnjem meču italijanske Serije A protiv Empolija postigao fantastičan pogodak iz slobodnog udarca i asistirao za gol De Rossiju koji je odigrao 500. meč u dresu Rome.

Pjanić u sedam odigranih utakmica u italijanskoj ligi ima četiri gola i četiri asistencije te će večeras biti jedan od najopasnijih igrača za ekipu Bayera.

Roma će u večerašnjem meču sigurno igrati bez Keita i Tottija koji su povrijeđeni.

Utakmica u Leverkuzenu igra se u 20,45 sati, a glavni sudija je Viktor Kassai iz Mađarske.

(Reprezentacija.ba)