Bh. novinar Marjan Mijajlović boravio je u trening kampu GNK Dinamo Zagreb gdje je razgovarao sa Amerom Gojakom, bh. reprezentativcem.

Dio razgovora objavljen je na Youtube kanalu popularnog Makija, a kompletan razgovot emitovat će se na FACE TV. U uvodu, Marjan i Amer su govorili o Dinamu.

“Dinamo je veliki klub i naravno da su očekivanja velika. Uvijek na početku sezone ciljamo na najviše, a to je da osvojimo ligu i kup i da u Europi izborimo dobru poziciju. Imamo tešku grupu, ali se sa svima može igrati. U fudbalu se nikad ne zna, kad daš sto posto od sebe Bog te uvijek nagradi”, kazao je Gojak i dodao:

“Želim da svaki trening odradim maksimalno. Svaku minuti koju dobijem da odradim na najbolji način, a tu je trener da kaže koliko i kad ću igrati.”

Gojak je prošlu sezonu igrao na posudbi u talijanskom Torinu, a kako kaže iz Serije A nosi sjajno iskustvo.

“Na početku kada sam došao bilo mi je super, brzo sam se privikao, dobro sam igrao, trener mi je pružao šansu, ali onda kada se promijeni trener možda niste u njegovim planovima, sve djeluje drugačije. Ipak, nema veze, lijepo iskustvo, vidio sam kakve ja talijanska liga i vidio sam da svaki trening moraš raditi top, na 100%.”

Marjan je Gojaku postavio pitanje i oko njegovog najdražeg kluba u BiH, sarajevskom Želji koji je solidno krenuo u sezonu uzimajući u obzir kvalitet ekipe i finansijski situaciju na Grbavici.

“Ja sam dijete Želje i sigurno da ostaje žal što nisam odigrao utakmicu pred najboljim navijačima. Ali nikad ne znaš, možda dođem u Želji i ostvarim taj svoj san. U teškoj su situaciju, dosta je novih mladih igrača, treba im dati podršku, nek djeca igraju ovu sezonu i dobijaju iskustvo, a naredne sezone napasti vrh”, kazao je Gojak.

Gojak je o dosadašnjem dijelu sezone sakupio 12 nastupa za Modre na kojima je ubilježio jednu asistenciju.

Dinamo je u Europa Ligi poražen od West Hama 0:2, te je sinoć deklasirao Genk u Belgiji sa 3:0. U prvenstvu su treći sa bodom manje od prvog Osijeka, ali i uz dvije utakmice manje.

(Reprezentacija.ba)