Bh. koÅ¡arkaÅ¡ice su u srijedu naveÄer poražene u 1/4 finala Eurobasketa od domaćina Francuske (67:80), a tim-menadžer naÅ¡e selekcije legendarna Razija Mujanovića oglasila se na druÅ¡tvenim mrežama i prokomentarisala igru sjajnih bh. koÅ¡arkaÅ¡ica na tekućem Eurobasketu.

Mujanović je kazala da su izabranice Gorana Loje odigrale hrabro protiv vjerovatno najjaÄe europske selekcije u ovom trenutku te da su dokaz i pohvale koje stižu iz francuskog tabora.

“Treba skupiti hrabrosti i suprostaviti se najjaÄoj ekipi u Evropi na njihovom parketu. Jesmo li uspjeli? Ja mislim da jesmo! Pohvale koje stižu iz francuskog tabora su najbolji dokaz tome. Niko viÅ¡e neće gledati na nas sa visine, vjerujte mi. Ova ekipa zaslužuje poÅ¡tovanje. Ova ekipa punog srca nosi žuto-plavi dres. Ova ekipa ima pravo da sanja svoje snove. Putujemo u Valenciju i joÅ¡ uvijek nismo rekli sve Å¡to imamo. Idemo se boriti! Hvala na podrÅ¡ci koju nam pružate! Mi igramo za vas”, poruÄila je Razija Mujanović.

BiH će do kraja Eurobasketa odigrati joÅ¡ dva susreta, a već 26. juna igra protiv Å vedske te će u sluÄaju pobjede osigurati susret za peto mjesto i obezbijediti plasman u kvalifikacije za SP 2022.

(Reprezentacija.ba)