Bh. košarkašice su u srijedu navečer poražene u 1/4 finala Eurobasketa od domaćina Francuske (67:80), a tim-menadžer naše selekcije legendarna Razija Mujanovića oglasila se na društvenim mrežama i prokomentarisala igru sjajnih bh. košarkašica na tekućem Eurobasketu.

Mujanović je kazala da su izabranice Gorana Loje odigrale hrabro protiv vjerovatno najjače europske selekcije u ovom trenutku te da su dokaz i pohvale koje stižu iz francuskog tabora.

“Treba skupiti hrabrosti i suprostaviti se najjačoj ekipi u Evropi na njihovom parketu. Jesmo li uspjeli? Ja mislim da jesmo! Pohvale koje stižu iz francuskog tabora su najbolji dokaz tome. Niko više neće gledati na nas sa visine, vjerujte mi. Ova ekipa zaslužuje poštovanje. Ova ekipa punog srca nosi žuto-plavi dres. Ova ekipa ima pravo da sanja svoje snove. Putujemo u Valenciju i još uvijek nismo rekli sve što imamo. Idemo se boriti! Hvala na podršci koju nam pružate! Mi igramo za vas”, poručila je Razija Mujanović.

BiH će do kraja Eurobasketa odigrati još dva susreta, a već 26. juna igra protiv Švedske te će u slučaju pobjede osigurati susret za peto mjesto i obezbijediti plasman u kvalifikacije za SP 2022.

(Reprezentacija.ba)