Večeras se širom Italije igraju utakmice 36. kola Serije A, a jedan od nazanimljivih duela odigrat će Torino i Milan od 20,45 sati.

Torino, čiji je član Amer Gojak (24), još uvijek nije osigura opstanak, dok Milan našeg Radeta Krunića (27) četvrti sa 72 boda i večeras je pod imperativom pobjede.

Amer Gojak posljednjih sedam susreta nije ulazio u igru u timu Torina, pa su male šanse da će večeras imati određenu minutažu.

S druge strane, Rade Krunić je u posljednjem kolu odigrao 20-ak minuta u velikoj pobjedi Milana nad Juventusom od 3:0 i to mu je bio 36. nastup u tekućoj sezoni u svim takmičenjima za tim iz Milana.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.83 na pobjedu Milana. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Ekipi Torina će večeras nedostajati Milinković-Savić, Murru i N'Kolou, dok će Milan biti bez Ibrahimovića i Saelemaekersa.

U isto vrijeme od 20,45 sati novi šampion Inter dočekat će Romu našeg Edina Džeke (35).

Inter je već osigurao šampionsku titulu, Roma je tek sedma bez šansi da bude među šest prvoplasiranih timova, pa je za očekivati zanimljivu utakmicu punu šansi i golova.

Kladionice daju prednost Interu u ovom susretu. Kladionica Mozzart na dan duela nudi kvotu 1.77 na trijumf Intera. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Edin Džeko nije igrao u prošlom kolu protiv Crotonea, a prema najavama talijanskih medija večeras bi trebao predvoditi napad Rome.

Džeko je ove sezone u ligi zabio sedam golova u 24 odigrane utakmice. Ukupno je u svim takmičenjima odigrao 35 susreta te postigao 17 golova.

Što se tiče izostanaka, Inter će biti bez Kolarova i Vidala, a Romi će nedostajati Calafiori, Diawara, El Shaarawy, Fazio, Lopez, Perez, Spinazzola, Zaniolo i Veretout.

Raspored i satnica susreta 36. kola Serije A:

Cagliari – Fiorentina (18,30 sati, Arena Sport)
Atalanta – Benevento (20,45 sati)
Bologna – Genoa (20,45 sati)
Inter – Roma (20,45 sati, Arena Sport)
Torino – Milan (20,45 sati, Arena Sport)
Lazio – Parma (20,45 sati, Arena Sport)
Sassuolo – Juventus (20,45 sati, Arena Sport)
Sampdoria – Spezia (20,45 sati)

(Reprezentacija.ba)