INTERVJU/ Kako je Dino Rađa pomogao BiH u ratu: “Ma, i Bosanci bi napravili isto”

Dino Rađa govori za Reprezentacija.ba o njegovoj pomoći za košarkašku reprezentaciju BiH 1993. godine, svom životnom iskustvu, filozofiji, poruci za cijeli region…

Povratak na članak
18 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
HVALA
17.02.2021. 20:13

Legendo iskreno do filma nisam znao da si ovakvu gestu veliku za nas napravio. Treba ti dati pocasni pasos Bosne i Hercegovine. Hvala si, gromada si od srca i covjeka!

xxOO
17.02.2021. 20:13

UVIJEK SAM TE VOLIO I POSTOVAO KAO COVJEKA I SPORTISTU ALI OVO JE PREGOLEMO! LEGENDO

Marshall
17.02.2021. 20:55

Znao sam za ovaj i jos neke gestove kako je pomagao i BiH i ljudima pojedinacno. Dino je car od covjeka a takvi bi u sustini trebali biti svi i bili smo u jugi.
Ovaj Brajlovic papak pocet ce i iz pasteta da iskace

Mmm
17.02.2021. 21:37

Al dzaba nacionalizam nam serviraju jer nasjedamo ko levati

Edin Jusic
17.02.2021. 23:14

Dok sam jos bio dijete navijao sam za Jugoplastiku i naravno Hajduk. Uvijek sam volio Kukoca, Dinu malo manje, ali su mi bili najdrazi kosarkasi bivse Jugoslavije. Znao sam za ovaj gest kao i za sve sto je Dino uradio za Emira Hadzihafizbegovica za vrijeme rata. Jos jedan dokaz da se radi o velikim ljudima. Jednostavno ti Splicani su dobri ljudi!!!

Derim
Reply to  Edin Jusic
18.02.2021. 11:48

ako nisu “Rolling Stones”!

Debil
18.02.2021. 01:33

Kao malac bio sam ponosan sto igraju on, Petrović, kuki i divac u NBA. Until that cocksucker divac turned into a fucking Chetnik. Trash

Ne pretjerujte 1
18.02.2021. 09:27

Ovdje ocito pisu DJECA,koja su o ratu cula od starijih..ako su ti “stariji”bili i ostali Yugobaliye, MALO znaju i malo su naucili.Te”yugobaliyice 90ih nisu htjeli da brane svoje gradove, branili smo ih mi”selljaci zi SDA” dok oni nisu zeljeli da pucaju na “svoju JNA”,Ako su vas TAKVI ucili i oni koji i dan danas slave dikatora koji je mom Bosdnajckom narodu ZABRANIO da se izjasni kao Bosnjak, pa i kao Bosanac,nasi stari MORALI su birati da li su Srbi ili Hrvati, pismo i jezik je ukinuto,organizovane radne akcije -za rusenje dzamija(NIJEDNA crkva nije poorusena a dzamija na stotine).Googlajte malo DJECO… Read more »

Ne pretjerujte 2
Reply to  Ne pretjerujte 1
18.02.2021. 09:31

U ratu se znalo desavati da Hrvati odu u srpskos elo, stave fesove na glavu, i zovu se glasno mejdu sobom muslimanksim imenima,pobiju sve a ostave 3-4 svjedoka ziva.Kada dodju cetaljji, oni akzu pobili nas Bosnjaci.Onda cete pokolju tri nasa sela.A ti Hrvati sto su poubijali srbe, nabave koju vrecu brasna, i koje kilo soli i odnesu u neko drugo Bosnjkacko selo. A ovi ih kasnije “kuju u zvjezde”.Oni se pomin ju i 50 godina iza rata kao neki”heroji”.Jeste li primjetili KOGA Radja pominje iz KK Bosna,koju je Dino Konakovic SAHRANIO prije nekoliko godina, jer prije Dine bilo je para,… Read more »

Ne pretjerujte 3
Reply to  Ne pretjerujte 2
18.02.2021. 09:34

radja pominje iskljucivo Srbe i Hrvate mada je najvece ime bio ateista ,pokojni MIRZA DELIBASIC.Shvatate li.Bosnjaci slave Aleksu Santica jer se zaljubio u prelijepu EMINU i o njoj napsiao pjesmicu.A Pogledajte njegova druga djela-Srbi i Hrvati moraju ovladati Mostarom, kad-tad.Sta vam se DANAS DESAVA??Ili Ivo Andric,koji je zbog jedne recenice dobio Nobela od krscana.Napisao je da je u most “uzidana ziva srbska majka”,sa djecom.Da ono covjeka “jace pogodi” a nema veze sa istinom.PROBUDITE SE, VAKAT JE DJECO!

Ne pretjerujte 4
Reply to  Ne pretjerujte 3
18.02.2021. 09:37

Radja JESTE poslao neku opremu nasima, ali su ih MALTRETIRALI u Hrvatskoj, a niti Kukoc a ni taj isti Dino Radja nisu ni jedne rekli PROTIV TUDJAMANOVE I SUSKOVE POLITIKE -A mogli SU BAREM DA kazu-kada su slali hrvatsku vojsku da ubija Bosnjake po BiH.NIKADA…E sad povezite ovaj placeni tekst hrvata selleskovica,vlasnika ovog portala iz Tuzle,sa onim prije sto napsiah,ako ne obrisu, jer njima istina SMETA.

Razmisli da li sam upravu
Reply to  Ne pretjerujte 4
18.02.2021. 10:14

Sto ti ne kazes nista da se izvinis sto je Alija otvorio dzamiju kralja fahda na ali pasinom polju koja je bila samo fasada za milione sa kojima su se finansirale vehabije, a ta su finansiranja kasnije dovela do napada na drzavu BiH – eksplozija u policijskoj stanici u jajcu, autobomba u mostaru, napad na bozic na porodicu u srendjoj bosni, napad na americku ambasadu? Ja mislim da ti nisi odgovoran za to, kao sto nije ni radja za tudjmanove postupke. Bitno je sta radimo kao ljudi, a ne da se bavimo politikom.

Razmisli da li sam upravu
Reply to  Razmisli da li sam upravu
18.02.2021. 10:14

zaboravio sam dodati i dva ubistva vojnika BiH u semizovcu

Esad
Reply to  Razmisli da li sam upravu
18.02.2021. 11:58

ma jasta ba… gledam kako je vama Hrr.vatima . uted. nce tamo gdje zive Bosnjaci a kako je Bosnjacima gdje zivite vi u vecini.., Stolac, Zepce,Orasje,Capljina..cak u Orasju pravite “Novo Orasje” :iskljucivo za Hrvate.. kao sto ste na Vlasicu napravili hotele na kontra strani, da uzimate novac od gl, upih bal. iya koji vam dolaze.. maja ba.. ko fol”jadni vi'…

Esad
18.02.2021. 11:47

Sel.. esk.. ovicu, ureednice. Vama La. tini. ma se ljjdi mogu fakat diviti. samo jedan lat. in je u stanju. porediti pok. olj, gdje su djecu zivu za. pa. lili sa nekom osvetom kao sto je dizanje u zrak auta jednom ratn. om zlo. cincu. Ja bi ih, za razliku od tebe ure. dni. ce, digao u zrak i svom i tvom LO. PO. VU. Ali ti svoje ratn e zloci nce i lop ove nebi dirao. Lati. n je to..

Becir O.
18.02.2021. 11:58

Radza jedan od omiljenih sportista.Vidi se i osjeti pozitiva za sva vremena kao i Kukoc.Tandem VRH.

Mija
18.02.2021. 15:15

Svaka cast care !

Emina Basic Rijeka
19.02.2021. 17:36

Rađa,hvaaaa do neba, ma Ljudina Posebna,,Uzdravlje Covjece !

Povratak na članak

Znaš koji su najbolji sastav i taktika za tvoj tim i želiš to podijeliti sa prijateljima?

NAPRAVI SVOJ TIM