Večeras je na programu osam susreta drugog kola grupne faze Lige Šampiona, a tri bh. reprezentativca imat će priliku da nastupe za svoje ekipe.

Asmir Begović će imati tešku utakmicu sa Chelseajem u Portu, Roma našeg Miralema Pjanića gostuje u Bjelorusiji kod BATE Borisova, dok će Armin Hodžić i njegov Dinamo igrati u Minhenu protiv Bayerna.

Begović od prve minute u Portu

Chelsea je loše startao u engleskom Premiershipu i poslije sedam odigranih kola zauzima tek 14. poziciju.

Izabranici Jose Mourinha u prvom kolu Lige Šampiona grupe G ubjedljivo su na svom terenu savladali izraelski Maccabi sa 4:0.

S druge strane, Porto je u Kijevu odigrao 2:2 protiv Dinama, a oba gola je postigao Aboubakar koji će biti najveća prijetnja za našeg Begovića i odbranu ekipe iz Londona.

Utakmica u Portu bit će težak zadatak za Chelsea, jer portugalski tim igra veoma dobro na početku nove sezone i još uvijek su bez poraza u portugalskom šampionatu.

Naš reprezentativac Asmir Begović počet će meč od prve minute na golu Chelseaja.

Desetkovana Roma traži trijumf u Bjelorusiji

Roma je u prvom kolu grupe E remizirala na domaćem terenu sa Barcelonom (1:1), a večeras će bez nekoliko važnih igrača pokušati doći do pobjede protiv BATE-a u Bjelorusiji.

BATE je izgubio u Leverkusenu od Bayera rezultatom 1:2, ali u nacionalnom prvenstvu igraju odlično i prvi su sa 12 bodova prednosti nad Dinamom iz Minska.

Ekipa Rome večeras će nastupiti bez kapitena naše selekcije Edina Džeke te Tottija i  Keite, ali u italijanskoj momčadi uvjereni su u tri boda.

Miralem Pjanić postigao je sjajan gol u posljednjem kolu italijanske Serije A protiv Carpija i večeras bi trebao biti jedan od ključnih igrača u Romi.

Hodžić debituje u Ligi Šampiona protiv Bayerna?

Dinamo je napravio senzaciju u meču prvog kola grupe F kada je na “Maksimiru” savladao favorizirani Arsenal rezultatom 2:1.

Večeras će Dinamo gostovati Bayernu u Minhenu gdje će pokušati napraviti još jedno iznenađenje.

Bayern je u Pireju bio ubjedljiv protiv Olympiacosa ostvarivši pobjedu od 3:0, dok u njemačkoj Bundesligi zauzimaju prvo mjesto sa sedam pobjeda iz isto toliko odigranih kola.

Bh. reprezentativac Armin Hodžić igra fantastično za Dinamo i trenutno je prvi strijelac HNL-a sa sedam postignutih golova.

Hodžić protiv Arsenala nije ulazio u igru, a večeras će imati priliku za debitantski nastup u Ligi Šampiona.

Svi večerašnji susreti igraju se u 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)