Rukometna selekcija BiH je u srijedu poražena u gostima od Estonije u meču kvalifikacija za EURO 2022, a u nedjelju od 20,00 sati u Bugojnu igra protiv istog protivnika susret četvrtog kola grupe 2.

Selektor Bilal Šuman uoči ove utakmice ističe da naš napad uopšte nije funkcionisao u drugom poluvremenu u Estoniji.

“Bili smo u Estoniji, da kažem, utakmica, prvo poluvrijeme rezultatski možemo biti zadovoljni, imali smo plus tri, ali onda jedno od naših najlošijih poluvremena u ove četiri godine. Dali smo samo sedam golova i to je rezultat ovog poraza. Taj naš napad uopšte nije funkcionisao u drugom poluvremenu, imali smo ogromne probleme te dali samo sedam golova. U odbrani nismo našli rješenje u igri sedam na šest, gdje smo znali da će to i igrati i raditi. Bilo je potrebno da osvojimo dvije ili tri lopte kako bi ih vratili u zonu igre 6 na 6. Ispalo je tako kako je ispalo i naravno da ne možemo biti ni blizu zadovoljni”, kazao je Šuman i dodao:

“Sutra imamo novu utakmicu. Iskoristili smo vrijeme dolaska u Sarajevo, obavili nekoliko treninga, imamo mnogo video analiza i mislim da ćemo ih spremni dočekati sutra. Pobjeda preko tri razlike nas ostavlja u borbi za drugo mjesto u grupi zajedno sa Austrijom. Sutrašnja utakmica je od velike važnosti i nadam se da ćemo uspjeti ispraviti ovo drugo poluvrijeme, biti konstantniji i da ćemo pobijediti više od tri razlike. To je cilj, to je plan i to ćemo pokušati napraviti.”

Susret BiH – Estonija direktno prenosi BHT1.

Kladionica Meridian u svojoj ponudi daje kvotu 1.08 na pobjedu BiH protiv Estonije. Ostale kvote sa ove utakmice pogledajte ovdje.

(Reprezentacija.ba)