Raspored utakmica klubova aktuelnih i potencijalnih bh. reprezentativaca za subotu 26. decembar 2020. godine:

14,00 sati: Smail Prevljak (Club Brugge – Eupen, Belgija),

Aktuelni prvak Belgije Club Brugge će na svom terenu dočekati Eupen našeg Smaila Prevljaka. Očekivano, Club Brugge je prvi na tabeli sa 36 bodova nakon 18 kola, dok je Eupen na 12. poziciji sa 20 bodova, ali i tri meča manje (nisu igrali nekoliko utakmica zbog koronavirusa).

Smail Prevljak će definitivno biti najveća opasnost za Club Brugge, jer je bh. reprezentativac zabio četiri gola u devet odigranih susreta. Domaći prema kladionicama ogromni favoriti. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.23 na pobjedu Club Bruggea. Ostale kvote sa ovog susreta pogledajte ovdje.

14,00 sati: Marko Mihojević (Goztepe – Fatih Karagumruk, Turska),

16,15 sati: Dino Hotić (Zulte Waregem – Cercle Brugge, Belgija),

16,20 sati: Jasmin Burić (Hapoel Haifa – Hapoel Hadera, Izrael),

18,30 sati: Sead Kolašinac (Arsenal – Chelsea, Engleska),

Arsenal i Chelsea danas igraju veliki londonski derbi. Ekipa Arsenala igra veoma loše i tek je na 15. mjestu nakon 14 odigranih kola sa samo 14 bodova. Arsenal čak sedam uzastopnih ligaških utakmica nije pobijedio. Naš Sead Kolašinac je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu za Arsenal i male su šanse da će danas dobiti priliku za igru.

S druge strane, Chelsea je imao dva vezana poraza, ali je u posljednjem kolu pobijedio West Ham sa 3:0. Kladionice u lodonskom derbiju daju veće šanse Chelsea. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 2.05 na pobjedu Chelsea. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

20,45 sati: Mario Vrančić (Watford – Norwich, Engleska),

Norwich, čiji je član Mario Vrančić, igra sjajno ove sezone u Championshipu i nakon 20 odigranih kola je prvi sa 43 osvojena boda. Fudbaleri Norwicha imaju pet pobjeda u nizu, a večeras u derbiju kola gostuju Watfordu.

Ekipa Watforda je petoplasirana sa 34 boda, ali je u zadnje dvije utakmice osvojila samo bod. Interesantno da Watford na svom terenu u tekućoj sezoni ima skor od 7-2-1, a Norwich kao gost ima skor 7-1-2. Da nas očekuje neizvjestan meč govore i kvote u kladionicama. Kladionica Mozzart daje kvotu 2.75 na pobjedu Watforda, a ista kvota je na eventualni trijumf Nowicha. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

20,45 sati: Gojko Cimirot (Standard – St. Truiden, Belgija),

(Reprezentacija.ba)