Roma našeg Edina Džeke (34) pronašla je novog tehničkog sponzora i od ljeta 2021. godine će fudbaleri rimskog kluba igrati u opremi američke kompanije New Balance, prenose talijanski mediji.

Talijanska ekipa je prije nekoliko mjeseci raskinula ugovor sa NIKE-om potpisan na 10 godina 2013. godine, jer je saradnja tri sezone prije isteka okončana na zahtjev Rome.

Roma je dogovorila saradnju sa New Balanceom na godinu dana te će Rimljanima pripasti zagarantovanih 7 miliona KM, a nakon toga će dvije strane pregovarati o dugoročnom ugovoru.

Zanimljivo da je ugovor Rome i NIKE-a donosio 8 miliona KM godišnje rimskom timu plus određene procente od zarade na prodaju svih proizvoda sa klupskim obilježima, ali je ugovor sadržavao i penal koji su se odnosili na rezultate Rome i igranje u Ligi Šampiona.

S obzirom da Roma prethodne dvije sezone nije igrala u grupnoj fazi Lige Šampiona, zarada je bila mnogo manja te je klub odlučio da promijeni tehničkog sponzora.

Inače, New Balance u Europi oblači španski Athletic Bilbao, portugalski Porto, francuski Lille, ukrajinski Dynamo Kiev, belgijski Standard, a do ove godine su bili tehnički sponzor engleskog Liverpoola.

(Reprezentacija.ba)