Raspored utakmica klubova aktuelnih i potencijalnih bh. reprezentativaca za nedjelju 20. decembar 2020. godine:

12,30 sati: Amer Gojak (Torino – Bologna, Italija),

Amer Gojak je prije nekoliko dana igrao od prve minute za Torino protiv Rome, a danas njegova momčad dočekuje Bolognu. Torino je pretposljednji na tabeli sa samo šest bodova i pobjeda se nameće kao imperativ u današnjem duelu.

Gosti iz Bolonje su na 13. mjestu sa 13 bodova, međutim u zadnje tri utakmice su osvojili samo bod i primili čak 10 golova. Prema kladionicama nema favorita u ovom duelu. Kladionica Mozzart daje identičnu kvotu od 2.70 na pobjedu Torina, ali i Bologne. Ostale kvote kladionice Mozzart pogledajte ovdje.

15,00 sati: Rade Krunić (Sassuolo – Milan, Italija),

15,00 sati: Haris Duljević (St. Etienne – Nimes, Francuska),

15,00 sati: Advan Kadušić (Celje – Mura, Slovenija),

15,30 sati: Ermedin Demirović (Freiburg – Hertha, Njemačka),

Freiburg našeg Ermedina Demirovića igra sve bolje i četiri kola ne zna za poraz u Bundesligi. Fudbaleri Freiburga imaju i dvije vezane pobjede, a danas u okviru 13. kola Bundeslige igraju na svom terenu protiv Herthe.

Ekipa Freiburga u posljednje vrijeme ima uspješan skor na svom terenu protiv Herthe te sedam mečeva u nizu nije izgubila od današnjeg protivnika. Zanimljivo da u ovom duelu nema izrazitog favorita. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi daje kvotu 2.75 na pobjedu Freiburga, a ista kvota je na eventualni trijumf Herthe. Ostale kvote kladionice Mozzart pogledajte ovdje.

16,00 sati: Aldin Turkeš (Lozana – Luzern, Švicarska),

16,00 sati: Miroslav Stevanović (Cirih – Servette, Švicarska),

17,00 sati: Ajdin Hasić (Bešiktaš – Erzurum, Turska),

17,05 sati: Nihad Mujakić (Hajduk – Gorica, Hrvatska),

17,05 sati: Darko Todorović (Hajduk – Gorica, Hrvatska),

17,15 sati: Kenan Pirić (Maribor – Aluminij, Slovenija),

18,00 sati: Edin Džeko (Atalanta – Roma, Italija),

Roma je u zadnja dva meča osvojila šest bodova i zabila osam golova, a danas ima tešku utakmicu u gostima protiv Atalante. Džeko i saigrači putuju u Bergamo gdje će igrati sa Atalantom koju nisu dobili u zadnjih pet međusobnih utakmica.

Ipak, Roma je u mnogo boljoj formi i nakon 12 odigranih kola zauzima četvrto mjesto sa 24 boda. Ekipa Atalante je odigrala 11 susreta, ali je na osmom mjestu sa 18 bodova. Atalanta je u današnjem susretu favorit. Kladionica Mozzart na pobjedu Atalante daje kvotu 2.50. Ostale kvote kladionice Mozzart pogledajte ovdje.

18,15 sati: Gojko Cimirot (Standard – Mouscron, Belgija),

21,00 sati: Vladan Danilović (Porto – Nacional, Portugal),

(Reprezentacija.ba)