Dobar start kvalifikacija u kojima su preokretom došli do pobjede protiv BiH u Zenici reprezentativce Kipra još uvijek drži u teoretskoj utrci za plasmanom na Europsko prvenstvo.

Njihove šanse da se nađu na Euru 2016 se uistinu mjere u promilima, no šanse da pokvare posao Bosni i Hercegovini ili Izraelu u njihovim nastojanjima da se dokopaju baraža vrlo su izgledne. Posebno ako pogledamo posljednje nastupe reprezentacije Kipra.

Nakon što su u gostima savladali Andoru (1:3), Kipar je zabilježio dva poraza u kojima ih je Vels, a potom i Belgija porazila minimalnim rezultatom 0:1.

Vels ih slomio u 82., Belgija u 86. minuti

Zabrinjavajuće izgleda informacija da ih je Vels slomio tek u 82. minuti utakmice kada zabija Bale, a Belgija tek u 86. minuti utakmice kada za pobjedu pogađa Hazard.

Dakle, izuzetno neugodan protivnik, posebno na svom terenu.

Zmajevi do kraja kvalifikacija dočekuju kući Vels, te gostuju Kipru, dok Izrael dočekuje Kipar, a zatim gostuje Belgiji.

Gledati samo sebe, ali…

Treba poslušati Edina Džeku i Mehmeda Baždarevića koji su poručili kako Zmajevi moraju razmišljati samo o sebi i svojim utakmicama, ali je neminovno da će protiv Kipra biti nezgodno. Nadamo se više Izraelu nego nama.

Ipak, kako često kažu naši navijači, ukoliko nemamo snage pobijediti Kipar, onda nastup na Euru 2016 i ne zaslužujemo.

(Reprezentacija.ba)