Novi vlasnik Rome Dan Friedkin telefonom je jučer iz SAD-a kontaktirao Edina Džeku, saznaju talijanski mediji.

Friedkin je u razgovoru pokušao nagovoriti Edina da ostane u Romi.

Gazda Rome prethodno je obavio isti razgovor sa trenerom Paolom Fonsecom kojemu je obećao podršku i pozvao ga na buduću saradnju.

Detalji razgovora sa Džekom nisu poznati, ali u Romi očigledno žele zadržati svoju prvu zvijezdu, posebno nakon što se povrijedio drugi miljenik navijača Nicola Zaniolo.

Talijanski mediji su pisali kako je Roma ranije odluku o transferu prepustila Edinu Džeki, te kako su se načelno dogovorili da može napustiti klub. Navodno je Edin Džeko prošle sedmice i zvanično zatražio dozvolu za transfer u Juventus.

Juve je, opet prema informacijama talijanskih medija, spreman za Džeku platiti 10 miliona eura plus dva miliona bonusa, a te našem kapitenu dati platu od oko 7 miliona eura. Bruto.

Do transfera će očigledno doći tek ako Roma nađe adekvatnu zamjenu za Džeku, dovoljno popularnu da zadovolji njihove navijače. Prva želja je Arkadiuzs Milik iz Napolija, no pregovori čini se baš i ne idu tako lako. Predsjednik Napolija je trenutno zbog COVID-19 u kućnoj izolaciji, pa možda nađe više vremena da smisli dobitnu kombinaciju.

(Reprezentacija.ba)