Juventus će večeras u 21,00 sati protiv Napolija u Rimu igrati finale Kupa Italije.

Talijanski mediji najviše su se bavili sastavima ekipa, a pišu kako bi jedina izmjena u Juventusu u odnosu na polufinale protiv Milana mogla biti izostanak Miralema Pjanića.

“Taktički gledajući nemamo previše mjesta za izmjene.” poručio je Sarri koji kaže kako ekipa u ovom meču mora ići do svojih krajnjih granica jer su puno radili da dođu do finala.

Juventus je prema Mozzart kladionici favorit u ovom meču. Kvota na pobjedu Juveta je 2.05, a na pobjedi Napolija 3.70.

“Očekujem tešku utakmicu, posebno jer je iza nas period bez fudbala duži nego što smo navikli. Bilo je i puno stresa, ali vidim da je atmosfera u ekipi dobra, da su igrači nasmijani i raspoloženi. I sam sam više dobio na strpljenju i tvrdoglavosti” rekao je trener Juventusa.

Ako je vjerovati talijanskim novinarima Juventus će izaći u ovom sastavu: Buffon, Danilo, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro, Khedira, Pjanić / Bentacur, MAtuidi, Douglas Costa, Ronaldo i Dybala.

Nekoliko dana ranije govorio je o Pjaniću, a priznao je da ga je protiv Milana izveo u 60. minuti zato jer je 20 minuta ranije dobio žuti karton.

“Miralem je puno bolji nego prije pauze. Igrač je koji podigne glavu nakon loših utakmica i bez gubljenja samopouzdanja bude još bolji. Vezni red je u prvih pola sada odigrao veliku utakmicu, uključujući Pjanića. Zatim smo napravili zamjenu jer je imao žuti kartona. Tada sam ja napravio grešku jer s pet izmjena. Milan je počeo s tri igrača nazada, a s izmjenama ih je trebalo raširiti jer je ekipa postala neuravnotežena. To je vjerovatno bila moja odgovornos ” poručio je Sarri.

(Reprezentacija.ba)