Miralem Pjanić (30) našao se na meti kritika talijanskih medija nakon njegove partije protiv Milana u polufinalu Kupa Italije.

Pjanića su svi vodeći sportski mediji u Italiji ocijenili niskim ocjenama, a mnogi mu prebacuju da je mislima već u Barceloni, te da zato igra loše za Juventus.

Protiv Milana Pjanić je izašao nakon 60 minuta igre, a talijanski novinari najavljuju kako neće igrati od prve minute protiv Napolija u finalu u srijedu.

Ipak, trener Juventusa Maurizio Sarri odgovornost je preuzeo na sebe i rekao kako je Pjanić igrao dobro, a da je izveo jer je u 43. minuti dobio žuti karton.

“Vezni red je u prvih pola sada odigrao veliku utakmicu, uključujući Pjanića. Zatim smo napravili zamjenu jer je imao žuti kartona. Tada sam ja napravio grešku jer s pet izmjena. Milan je počeo s tri igrača nazada, a s izmjenama ih je trebalo raširiti jer je ekipa postala neuravnotežena. To je vjerovatno bila moja odgovornost” izjavio je nakon utakmice Sarri.

Juventus će u srijedu 17. juna od 21,00 sati u Rimu igrati finale Kupa Italije. Ova dva tima su u tekućoj sezoni dva puta odmjerila snage i navijači su u ta dva meča vidjeli čak 10 golova. Juventus je u Torinu pobijedio Napoli sa 4:3, a Napoli je na svom terenu slavio rezultatom 2:1.

Kladionica Mozzart u finalu Kupa Italije daje veću šansu Juventusu, pa kvota na pobjedu Juvea iznosi 2.15.

Fudbaleri Juventusa u svojoj historiji su 13 puta osvajali Kup Italije, dok je Napoli pet puta bio osvajač.

(Reprezentacija.ba)