Slobodu u okviru šestog kola Premijer lige BiH očekuje susret sa Zvijezdom 09.

Trener tima iz Tuzle, Mile Lazarević, na današnjoj press konferenciji istakao je kako se njegovi igrači pripremaju za ovu utakmicu s dosta opreza.

“Očekuje nas jedna zahtjevna utakmica. Pripremamo se za nju tokom ove sedmice i upozoravam igrače da ne dođe do opuštanja, jer znamo šta se prošle sezone dogodilo na utakmici Sloboda – Zvijezda 09 kada je bilo 0:3. U ovom trenutku je za nas ovo najteža utakmica i moramo biti obazrivi”, rekao je Lazarević, koji neće moći računati na povrijeđenog Amra Bekića, dok je Almir Bekić suspendovan.

Za ekipu Zvijezde 09 kazao je da položaj na tabeli nije realan odraz njenog kvaliteta.

“Mislim da njihova dva osvojena boda nisu realno stanje ekipe sa kojom raspolažu. Poznajem taj tim, imaju sedam-osam provjerenih premijerligaških igrača. Aleksandar Vojnović je ‘iskočio’ prošle sezone kao jedan od najboljih štopera, ali mi smo u situaciji da igramo na domaćem terenu, tako da nemamo pravo razmišljati ni o čemu drugom osim o osvajanju tri boda. Ipak, teren je jedino mjerilo i dosta zavisi od protivnika i nekih drugih faktora”, dodao je trener Slobode.

Svoja očekivanja od sutrašnje utakmice iznio je i francuski internacionalac Yoann Martelat.

“Sutra nas očekuje teška utakmica jer nemamo pobjedu u tri susreta. Tim radi jako i nadam se da ćemo sutra pobijediti”, poručio je Martelat.

Meč na Tušnju igra se od 19:00 sati.

(Reprezentacija.ba)