Čelik će u okviru 2. kola Premijer lige BiH ugostiti Sarajevo, a tim povodom danas je u prostorijama Bilinog Polja održana press konferencija, na kojoj se medijima obratio trener tima iz Zenice Hasan Ozer.

“Igramo protiv najbolje ekipe na domaćem terenu gdje očekujemo dosta naših navijača. To me mnogo uzbuđuje i ovo će biti moj prvi susret s navijačima Čelika. Vjerujem da će stadion biti pun jer je ovo važna utakmica i da će biti tu da nas podrže. Naš dobri početak sezone želimo nastaviti i u narednim utakmicama”, rekao je Ozer.

Turski stručnjak kaže kako je pratio Sarajevo u utakmicama protiv Celtica i Zrinjskog, te da će bez obzira na kvalitet protivnika njegov tim napraviti sve da dobije utakmicu.

“Imali su poteškoća protiv Celtica jer je vrlo dobar tim. Imaju veliki tempo igre i važno je što je Sarajevo dalo dva gola Celticu. Pravio sam analizu i s utakmicom koju su igrali sa Zrinjskim. Bez obzira na to koliko imaju povrijeđenih igrača, vrlo su disciplinovana ekipa, imaju kvalitetne igrače kao što su Ahmetović i Tatar. Bez obzira na to što nemaju standardne igrače, igrat će s njih 11. Ovo je iskusna ekipa, a i mi ćemo napraviti našu strategiju i sve da pobijedimo utakmicu”, dodao je Ozer.

Utakmica između Čelika i Sarajeva igra se u nedjelju od 20:30 sati uz direktan prijenos na Moja TV plaformi.

(Reprezentacija.ba)