Nepromišljena objava na Instagramu bh. reprezentativca Ognjena Vranješa (29) mogla bi koštati posla u Anderlechtu.

Vranješ se našao u žiži javnosti nakon što je komentarisao nerede na meču između AEK-a i Ajaxa, u kojem su navijači grčkog tima napali navijače holandske momčadi.

“Dobrodošli u pakao”, bio je Vranješov komentar na Instagramu, koji je naišao na velike osude, s obzirom da su navijači Ajaxa jedva izvukli živu glavu.

Nakon što je ugasio Instagram profil, Vranješ se jučer nije pojavio na treningu Anderlechta, a trener ove momčadi Hein Vanhaezebrouck dao je komentar na cijelu situaciju.

“Vranješ je danas bio odsutan zbog povrede. Njegovo ponašanje je neprihvatljivo što se tiče komentarisanja na Instagramu. Ne moraš reagovati na takve stvari čak i ako si bio dio tog kluba. Ljudi prave greške, a on je pogriješio sinoć. Kazna tu ne pomaže. Razgovarat ćemo s njim u petak i vidjeti šta dalje. To je bilo zaista nepotrebno što je uradio i želim da mi objasnio zašto je to napravio”, rekao je Vanhaezebrouck.

Oglasio se takošer i generalni direktor Anderlechta, Michael Verschueren, ogradivši se od Vranješovog incidenta.

“Vranješ se ne ponaša onako kako bismo mi željeli. Mi imamo stav šampiona i igrači moraju da se tako ponašaju ako žele biti dio ovog kluba. U potpunosti se ograđujemo od njegovog ponašanja na Instagramu i imat ćemo razgovor s njim u petak”, poručio je Verschueren.

Navijači Anderlechta više ne žele Vranješa u svom klubu, a čak 98% se slaže da bi bh. defanzivac trebao dobiti otkaz.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)