Zamjenik generalnog sekretara FIFA Zvonimir Boban boravio je danas u Sarajevu u posjeti Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Ovaj visoki zvaničnik FIFA je tokom posjete sa svojim nekadašnjim saigračem u reprezentaciji Hrvatske, današnjim selektorom reprezentacije BiH Robertom Prosinečkim, te sa predsjednikom NS/FS Elvedinom Begićem, generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem i izvršnim direktorom sektora za administraciju Adnanom Džemidžićem obišao novu poslovnu zgradu Saveza.

Upriličena je i press konferencija povodom posjete Zvonimira Bobana na kojoj je on između ostalog rekao:

„Hvala ljudima iz NS/FS BiH na pozivu. Dolazim ovdje kao prijatelj i kao FIFA djelatnik. Nažalost, neću moći da prisustvujem otvaranju nove zgrade, ali sam zato danas ovdje. Otvaranje možda izgleda manje bitno u odnosu na sportske rezultate, ali to je veliki momenat za fudbal u BiH, koji je došao kao plod predanog i dugogodišnjeg rada. Nova zgrada će sigurno omogućiti ljudima iz nogometa da još bolje rade svoj posao.“

Predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić i Zvonimir Boban su se zahvalili predstavnicima medija koji su u velikom broju došli na današnju press konferenciju.

Boban je istakao da će FIFA nastaviti da podržava projekte u BiH s ciljem unapređenja infrastrukture na stadionima premijerligaških klubova.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)