Uoči sutrašnje utakmice Lige nacija sa BiH, selektor Austrije, Franco Foda, izjavio je kako će njegovi izabranici dati sve da dođu do neophodne pobjede.

“Pripreme su trajale tri dana. Bile su veoma dobre iako smo imali kratko vrijeme, tek smo se jučer u potpunosti okupili. Radili smo dosta na napadu i odbrani. Cijela ekipa je maksimalno fokusirana na sutrašnji meč. Situacija u grupi je jasna. BiH ima devet bodova i dovoljan im je i remi. Mi trebamo pobjedu, moramo i želimo da pobijedimo. Utakmica u Zenici je bila tijesna, mogli smo i tamo dati gol. Vjerujem da će sitnice odlučiti sutrašnji meč. Znamo šta želimo igrati, bitno je da imamo posjed lopte i da igramo našu igru”, rekao je Foda na današnjoj konferenciji za medije.

Selektor Austrije dodaje kako njegov tim ima sve u svojim rukama.

“Ja kao trener cijeli život osjećam pritisak. Malo je utakmica, ali bitno je da mi imamo sutra sve u svojim rukama. Ako pobijedimo BiH, u Sjevernoj Irskoj možemo sve odlučiti u našu korist. O drugim scenarijima ne želim pričati. Modus takmičenja je komplikovan, moguće je da i kao drugi idemo dalje, ali ne mislimo sada o tome. Bitno je da sutra pobijedimo i sve ćemo dati da bude tako”.

Utakmica petog kola grupe 3 igra se sutra na stadionu Ernst Happel u Beču s početkom od 20:45 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)